Itsetehty joulukalenteri kahvipusseista – katso ohje!
Tee itse
Itsetehty joulukalenteri kahvipusseista – katso ohje!
Itsetehty joulukalenteri on helppo askarrella kahvipusseista. Kauniista ja kestävästä kalenterista on iloa vuosiksi ja se syntyy lähes kokonaan kierrätysmateriaaleista. Kurkkaa ohjeet ja kaavat!
Julkaistu 28.11.2014
Unelmien Talo&Koti

Itsetehty joulukalenteri – nämä tarvitset:

erivärisiä kahvipusseja, 9–20 kpl

erivärisiä nauhoja, neljä noin metrin mittaista sekä lyhempiä paloja

yksivärisiä kangastilkkuja

helmi- tai muliinilankaa ja neula

juuttinyöriä

nappeja, 24 kpl.

Itsetehty joulukalenteri kahvipusseista – näin onnistut:

Joulukalenterin yllätyspussien leikkaaminen

1. Avaa tyhjien kahvipussien saumat ja pyyhi pussit sisältä kostealla liinalla. Pusseihin jää silti mukavasti kahvin tuoksua, joten jos haluat siitä eroon, pyyhi pussit pesuaineella.

2. Printtaa oheiset joulukalenterin taskujen kaavat. Voit myös piirtää kaavat itse ilman kaavaa. Taskun takakappale, joka kääntyy ylhäällä läpäksi, on 15 cm pitkä ja leveimmillään 8 cm leveä. Etukappale on 10 cm pitkä ja yläreunastaan noin 10 cm leveä.

3. Leikkaa kappaleita kahvipusseista. Jos käytät kalenteriin pussien hopeanväristä sisäpuolta, voit leikata niitä ristiin rastiin välittämättä pussien ulkopinnan teksteistä. Jos haluat yksiväristä sinistä, punaista tai tummaa pintaa, joudut valitsemaan leikkuukohdan tarkasti ja hävikki on suurempi.

4. Jos takakappaleen/läpän ulkopinta on hopeinen, värillinen tekstipuoli jää näkyviin taskun sisään. Mikäli haluat sen piiloon, voit vuorata sen liimaamalla pinnan päälle yksiväristä silkkipaperia.

Joulukalenterin ompelu

1. Ompele joulukalenterin taskut. Aseta etu- ja takakappale päällekkäin, nurjat puolet vastakkain, alakulmat tasan. Ompele toinen kylki etukappaleen yläkulmasta kohti alakulmaa. Kun olet alakulmassa, laske neula alas, taita etukappaleen ylimääräinen leveys keskelle ja ompele toinen kylki alhaalta ylös, etukappaleen yläreunaan asti.

2. Tee takakappaleen läpäksi kääntyvään kaareen laskos keskelle eteen. Sopiva laskoksen syvyys on 1–1,5 cm. Kiinnitä se nuppineulalla.

3. Ompele läpän etureunaan koristenauhaa tai kapeaa puuvillapitsiä. Laskos sulkeutuu samalla ja läppä kääntyy oikeaan asentoonsa.

4. Sommittele taskut värien mukaan kivaksi kokonaisuudeksi ja jaa ne nauhoihin. Tässä joulukalenterissa ylimpään nauhaan kiinnitettiin seitsemän, seuraaviin kuusi ja viisi taskua. Ompele taskut nauhaan niin, että nauha kulkee takakappaleen sisäpuolelta juuri etukappaleen yläreunan yläpuolelta. Niin läppä pääsee vielä kääntymään kiinni.

5. Tee numerot. Ompele käsin etupistoilla numerot kangastilkuille. Tilkut kiinnitetään liimaamalla taskujen kylkiin. Leikkaa juuttinarusta noin kahdeksan senttiä pitkät lenkit ja kiinnitä ne päistään numerolappujen alle.

6. Ompele napit läppien etureunaan niin, että ne on helppo sulkea lankalenkeillä.

Joulukalenterin ripustus

Kiinnitä joulukalenterin taskut yhdeksi kokonaisuudeksi tai jaa nauhat ympäri kotia. Lapset nauttivat, kun saavat vähän etsiä seuraavaa avattavaa taskua.

Joulukalenterin taskujen takakappaleen kaava.
Joulukalenterin taskujen etukappaleen kaava.
Itsetehty joulukalenteri tuo joulun odotukseen iloa useiksi vuosiksi.

Itsetehty joulukalenterin askarteluun on käytetty Blossomin ja Sinellin nauhoja. Kangasnapit ovat Tigerista ja punaiset nupit Kellopelistä.

Lue lisää:

Kommentoi »