Unelmien Talo&Koti

Ompele joulukalenteri kahvipusseista

Jo kymmenkunta tyhjää kahvipussia riittää värikkään joulukalenterin askarteluun. Ohjeemme sisältää myös taskujen kaavat.
Teksti Hanna Sandström
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Tarvikkeet:


  • erivärisiä kahvipusseja, 9–20 kpl

  • erivärisiä nauhoja, neljä noin metrin mittaista sekä lyhempiä paloja

  • yksivärisiä kangastilkkuja

  • helmi- tai muliinilankaa ja neula

  • juuttinyöriä

  • nappeja, 24 kpl.Ohjeet joulukalenterin askarteluun

Leikkaaminen

1. Avaa tyhjien kahvipussien saumat ja pyyhi pussit sisältä kostealla liinalla. Pusseihin jää silti mukavasti kahvin tuoksua, joten jos haluat siitä eroon, pyyhi pussit pesuaineella.

2. Printtaa oheiset taskujen kaavat. Voit myös piirtää kaavat itse ilman kaavaa. Taskun takakappale, joka kääntyy ylhäällä läpäksi, on 15 cm pitkä ja leveimmillään 8 cm leveä. Etukappale on 10 cm pitkä ja yläreunastaan noin 10 cm leveä.

3. Leikkaa kappaleita kahvipusseista. Jos käytät pussien hopeanväristä sisäpuolta, voit leikata niitä ristiin rastiin välittämättä pussien ulkopinnan teksteistä. Jos haluat yksiväristä sinistä, punaista tai tummaa pintaa, joudut valitsemaan leikkuukohdan tarkasti ja hävikki on suurempi.

4. Jos takakappaleen/läpän ulkopinta on hopeinen, värillinen tekstipuoli jää näkyviin taskun sisään. Mikäli haluat sen piiloon, voit vuorata sen liimaamalla pinnan päälle yksiväristä silkkipaperia.

Ompelu

1. Ompele taskut. Aseta etu- ja takakappale päällekkäin, nurjat puolet vastakkain, alakulmat tasan. Ompele toinen kylki etukappaleen yläkulmasta kohti alakulmaa. Kun olet alakulmassa, laske neula alas, taita etukappaleen ylimääräinen leveys keskelle ja ompele toinen kylki alhaalta ylös, etukappaleen yläreunaan asti.

2. Tee takakappaleen läpäksi kääntyvään kaareen laskos keskelle eteen. Sopiva laskoksen syvyys on 1–1,5 cm. Kiinnitä se nuppineulalla.

3. Ompele läpän etureunaan koristenauhaa tai kapeaa puuvillapitsiä. Laskos sulkeutuu samalla ja läppä kääntyy oikeaan asentoonsa.

4. Sommittele taskut värien mukaan kivaksi kokonaisuudeksi ja jaa ne nauhoihin. Tässä kalenterissa ylimpään nauhaan kiinnitettiin seitsemän, seuraaviin kuusi ja viisi taskua. Ompele taskut nauhaan niin, että nauha kulkee takakappaleen sisäpuolelta juuri etukappaleen yläreunan yläpuolelta. Niin läppä pääsee vielä kääntymään kiinni.

5. Tee numerot. Ompele käsin etupistoilla numerot kangastilkuille. Tilkut kiinnitetään liimaamalla taskujen kylkiin. Leikkaa juuttinarusta noin kahdeksan senttiä pitkät lenkit ja kiinnitä ne päistään numerolappujen alle.

6. Ompele napit läppien etureunaan niin, että ne on helppo sulkea lankalenkeillä.Ripustus

Kiinnitä kalenteri yhdeksi kokonaisuudeksi tai jaa nauhat ympäri kotia. Lapset nauttivat, kun saavat vähän etsiä seuraavaa avattavaa taskua.

Taskujen takakappaleen kaava.

Taskujen etukappaleen kaava.

Nauhat ovat Blossomista ja Sinellistä, kangasnapit ovat Tigerista ja punaiset nupit Kellopelistä.

Lue lisää:

Askartele tulitikkuaskeista joulukalenteri

Tee hauska joulusukka nahasta

Askartele joulukoristeita paperista

Julkaistu: 28.11.2014
Katso myös nämä