Olohuoneen tapetti x 3 – katso sisustustoimittaja Elsa Savalojan valinnat ja hurmaannu upeista vaihtoehdoista
Mainos
Olohuoneen tapetti x 3 – katso sisustustoimittaja Elsa Savalojan valinnat ja hurmaannu upeista vaihtoehdoista
Vaihda valju värikkääseen tai hurja hillittyyn! Kun kotisi kaipaa muutosta, uudista olohuoneesi tapetoimalla. Korosta arkkitehtuuria ja valitse tapetti rakennuksen tyylin mukaan. Jos kalusteet ovat aarteitasi, valitse maltillisempi tapetti – muussa tapauksessa revittele kunnolla! Lue Elsa Savalojan vinkit tapetin valintaan ja kurkkaa poiminnat.
Julkaistu 26.10.2022
Meillä kotona -kaupat

Olohuoneen tapetti: 3 mahtavaa vaihtoehtoa

1. Iki-ihana Kirsikkapuu

Muotoilija, taidemaalari Ritva Kronlundin suunnittelema klassikkotapetti on yhtä aikaa runsaan täyteläinen ja selkeä. Ensisilmäyksellä romanttinen tapetti sopii oivallisesti myös minimalistisempaan maailmaan. Kuudesta värivaihtoehdosta on helppo verrata värin vaikutusta kuvioon. Hempeä harmaa on seesteisen rauhallinen, keltainen tuo auringon olohuoneeseesi ja intensiivinen sininen, kaikessa reippaudessaan, patistaa ylös sohvalta.

Verkkomaista pintaa muodostava kukkakuvio on kuitenkin pelkistetty, joten se on hyvä tausta tauluille ja koriste-esineille. Ripustuksessa ja asettelussa kannattaa suosia selkeitä ryhmiä, jotta tapetin kaunis kuosi pääsee esille.

2. Graafista taustaa

Mieleenpainuvista julisteistaan – kuten Suomen Luonnonsuojeluliiton tunnuksessa hymyilevästä saimaannorpasta – tunnettu graafikko Erik Bruun on pitkällä urallaan suunnitellut myös tapetteja. Linneus on oivaltava malli, jossa graafiset, herkät viivat muodostavat oksamaisen kuvion, josta syntyy leveä pystyraita.

1950-luvulla suunnitellussa tapetissa onkin aikakaudelleen ominaiseen tapaan siroa ilmavuutta. Tyylikäs tapetti on vahva ja sopii minimalistiseen tyylin, jossa jokaisella esineellä ja yksityiskohdalla on merkitystä.

3. Enemmän on enemmän

Jos haluat sukeltaa olohuoneessasi runsauteen, Williamin köynnös -tapetti on valintasi. Jugendtyylisessä tapetissa on aikakaudelle tyypillistä runsautta, ornamenttikuvioita ja kasviaiheita. Värivaihtoehdot ovat vahvoja ja täyteläisiä.

Kun tapetti on näin näyttävä, anna sen loistaa! Valitse sisustukseen yksivärisiä tekstiilejä ja verhoilukankaita. Materiaalina esimerkiksi sametti toistaa tapetin runsasta ylellisyyden tuntua. Jos haluat korostaa tapettia entisestään, valitse kalusteisiin sävyjä vastavärien maailmasta. Jos taas haluat pyrkiä harmoniaan, poimi värimaailma sisustukseen tapetista.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Kommentoi »