Olkkari, makkari ja ruokailutila samassa – kaksion monitoimihuone!
Sisustus
Olkkari, makkari ja ruokailutila samassa – kaksion monitoimihuone!
Kaksion kolkko olohuone selkiytyi viihtyisäksi monitoimitilaksi, jossa nukutaan, syödään, tehdään töitä ja rentoudutaan.
Julkaistu 28.7.2017
Kotivinkki

Eron jälkeen äiti ja tytär muuttivat kaksioon. Sen makuuhuoneesta tehtiin alakoululaisen ikioma huone. Olohuone toimii paitsi oleskelu- ja ruokailutilana, myös äidin työ- ja makuuhuoneena. Sänkyä ja työpistettä ei kuitenkaan haluta katsella, kun olkkarissa oleillaan, syödään ja tavataan ystäviä. Tilantunne haluttiin säilyttää, joten huonetta ei jaettu seinäkkeillä tai verhoilla.

Äidin sänkynä toimii vuodesohva. Sohvalle hankittiin kutsuva tyynyröykkiö ja lukuvaloksi siro jalkalamppu. Vanhasta arkusta tehty sohvapöytä kätkee päivisin äidin vuodevaatteet ja öisin sohvan koristetyynyt. Ikkunaan vaihdettiin kevyet ja valkoiset puuvillaverhot.

Vanhaan kirjahyllyyn hankittiin laskuovi, joka toimii päivisin äidin työpöytänä. Kun hommat on tehty, työt saa piiloon oven taakse. Hyllyn ilme rauhoittui, kun paperit laitettiin laatikoihin ja kirjat värijärjestykseen.

Olohuone jaettiin ruokailu- ja oleskelutilaksi kahden maton avulla. Yhtenäisyyttä saatiin ripottelemalla ympäriinsä pastellisia jätskivärejä, lämmintä puuta ja mustaa.

Kun lippulaput ovat laatikoissa, pöydällä voi olla esillä tärkeimmät. Nekin saa oven taakse piiloon.

Näyttävä varjostin on koottu kahdesta vanhasta kakkukuvusta, vastaavia myyvät Peroba ja Ikea.

Radiolaatikko muuttui sohvapöydäksi. Tilaihmeeseen mahtuvat äidin petivaatteet.

Hyödynnä neliöt

Kun tilaa on vähän, säilyttämisen on oltava oivaltavaa.

  • Osta tai ompele iso, vetoketjulla kiinnitettävä lattiatyyny, jonka sisään saat taiteltua petivaatteet. Täkit ja tyynyt ovat mahtavia pehmusteita päivälöhöilyyn. Idea toimii mainiosti myös vierasvuodevaatteille.
  • Ota mallia muodikkaasta aamiaiskaapista ja rakenna työtila pöytä- ja hyllytasoineen seinään upotettuun komeroon, kaappiin tai seinälle liukuovien taakse. Näin töitä ei tarvitse katsella vapaa-ajalla.
  • Jos asunto on oikein pieni, hanki ruokapöydäksi seinään kiinnitettävä klaffitaso. Tieltä nostettavan pöydän voi tehdä itse levyistä ja saranoista tai hankkia valmiina. Muun muassa Ikean ja Stringin valikoimissa on seinään kiinnitettäviä taittopöytiä.

Tila ennen muutosta:

2 kommenttia