Olga Temonen: Reilua ja yksinkertaista ruokaa – ei mitään piperrystä
Mainos: Purina
Olga Temonen: Reilua ja yksinkertaista ruokaa – ei mitään piperrystä
Kun näyttelijä ja maatalon emäntä Olga Temonen lähtee ruokaostoksille, hänellä on mielessä monta asiaa. Olga haluaa välttää ruokahävikkiä, suosia laadukkaita raaka-aineita ja valita ruokaa, joka on mahdollisimman ekologista ja eettistä.
Julkaistu 11.4.2017
Kotivinkki

Ruokakirjailijanakin tunnetulle Olga Temoselle ruokavalinnat ovat tärkeitä. Neljän lapsen perheessä ruoanlaitto vaatii myös reippaasti suunnittelua. Näin Olga listasi ruokapöytänsä peruspilarit:

1. Laadukas raaka-aine on kaiken perusta

– Ruoka on minulle arkinen, mutta tärkeä asia. Minulle tärkeää on, mitä kannan kaupasta kotiin. Yritän arjen kiireessä valita hyviä raaka-aineita. Ajattelen niin, että kun arkiruoan taso on hyvä, niin sitten välillä voi herkutellakin.

Laadukas raaka-aine on kaiken perusta. Ostan paljon esimerkiksi lanttua, perunaa ja kaalia. Muutoinkin suosin tuotteita, jotka ovat lähellä sitä luonnollista muotoa, siis vähemmän jalostettuja.

Meillä suositaan kasvisruokaa, ja valitsen ruoat usein satokauden mukaan. Tykkään reilusta perusruoasta enemmän kuin piperryksestä, toteaa Olga.

2. Välillä helppous ratkaisee

– Joskus tuntuu, että ruoasta puhutaan vähän liiankin paljon. Loppupeleissä ruoka on kuitenkin vain polttoainetta. Ruoan perusteella ei pitäisi arvottaa ketään, ei itseään eikä muita.

Ruokavalintoihin vaikuttavat niin monet asiat: ekologisuus, eettisyys, aika ja raha. Täydellisessä maailmassa söisin ehkä vain raakaravintoa, mutta oikeasti siihen ei riitä aika, rahat eikä voimavarat. Haluan syödä terveellisesti, mutta välillä helppous ratkaisee, Olga tunnustaa.

3. Ahdistun ruokahävikistä

– Aina kun menen kauppaan, ahdistun liian suuresta ruokatarjonnasta, ja siitä syntyvästä ruokahävikistä. Yritän suunnitella ruokamme niin, että hävikkiä ei synny.

Ihmisiltä yli jäävää ruokaa syötän kanoillemme ja koirillemme sen mukaan, mikä niille sopii ja maistuu.  Yritän näin kunnioittaa jokaista ostamaani raaka-ainetta ja niiden tuottajaa.

4. Ruokafilosofiani pätee myös koiriin

– Meillä on kolme koiraa: dalmatialainen Dedo, sekarotuinen Papu sekä bordercollie Loco. Niille valitsen ruoan vähän samoin perustein kuin ihmisillekin: selkeää ja yksinkertaista ruokaa, jota on käsitelty mahdollisimman vähän. Plussaa saa helppoudesta.

Kun koiran perusruoka on terveellistä, niin välillä nekin saavat vähän herkutella ja annan niiden nuolla vaikka kermavaahtokupin. 

Olen huomannut, että kehitys koiranruoissa kulkee jopa ihmisten ruokatrendien edellä. Esimerkiksi vehnättömyys on ollut koirien ruoissa pinnalla jo ennen kuin siihen on alettu kiinnittää huomiota ihmisravinnossa.

Purina Beyond -ruoat maistuivat meidän koirille erinomaisesti. Raaka-aineet ovat ruoissa selkeitä ja yksinkertaisia, eivätkä nämä sisällä mitään keinotekoisia väri-, säilöntä- tai aromiaineita, kiittelee Olga Temonen.

Myös koirasi on mitä syö!

Millaisia ovat Olga Temosenkin koirien ruokavalioon kuuluvat Purina Beyond -koiranruoat?

  • Purina Beyond koiran täysravinto sisältää valikoituja luonnollisia raaka-aineita, joita on prosessoitu tuotannon aikana vain siten, että ne ovat säilyttäneet luonnollisen koostumuksensa. Yksinkertainen resepti sisältää ainoastaan 9 helposti ymmärrettävää raaka-ainetta.

  • Ei lisättyä vehnää eikä lisättyjä keinotekoisia väri-, aromi- tai säilöntäaineita.

  • Purina Beyond -täysravintoa on helposti saatavilla päivittäistavarakauppojen hyllyiltä.

Lue lisää Purina Beyond -tuotteiden valmistuksesta ja tuotantoketjun vaiheista: https://www.purina-beyond.fi/

Kommentoi »