Odotettu Ikean kuvasto on julkaistu – sisustustoimittajamme valitsi sen helmet!

3


Odotettu Ikean kuvasto on julkaistu – sisustustoimittajamme valitsi sen helmet!

Moni sisustaja odottaa kuumeisesti Ikea-kuvaston ilmestymistä. Jos et ole vielä saanut omaasi, katso tästä uutuudet, joihin sisustustoimittajamme Hanna Sandström ihastui. Kurkkaa jutun lopusta myös lokakuussa myymälöihin saapuvan malliston parhaat palat.
Teksti Hanna Sandström
Kuvat valmistajat

Väriä olohuoneeseen

Olohuone on kaikkea muuta kuin salonki, joka on vain vieraita ja kahvitilaisuuksia varten. Siellä harrastetaan, leikitään, lojutaan ja työskennellään.

70 cm + sokkeli on juuri sopiva korkeus seinän viereen koottavalle säilytyskalusteelle. Silloin se toimii hyvin myös tasona lehtipinoille ja valaisimille. Kerätäänkö teillä levyjä, leluja vai kaukosäätimiä? Eket-kaappien rivistö helpottaa säilytyspulmia. Sen saa sekä seinälle että lattialle. Sininen väri on iso plussa. 4-lokeroinen kaappi, 45 e, sokkeli 15 e.

Keittiön pehmeät sävyt

Valkoisten keittiöiden aika oli ja meni. Nyt värikkään keittiön voi tehdä myös tyynellä sävymaailmalla. Vaaleat värit toimivat upeasti, kun taustaseinässä on voimaa.

Keittiön vaaleanvihreät ovet ja etusarjat ovat Kallarp-malliston korkeakiiltoisella kalvolla pinnoitettua levyä. Östernäs-nahkavetimet viimeistelevät tyylin.

Monimuotoinen säilytys

Seinälokerikko toimii yksin, mutta sen ideana on kasvun mahdollisuus. Yhdistele rinnakkain tai päällekkäin, hanki ensin pala ja tarvittaessa ajan myötä muutama lisää. Eri huoneissa toimivat säilyttimet ovat tätä päivää.

Industriell-lokerikko näyttää hyvältä sekä seinällä että tason päällä. Yksinkertainen ja toimiva – asetelmien ehdoton alusta. Yhdistele monta palaa suureksi hyllyksi, 110 x 110 cm, 99 e.

Lattiatila on monessa kodissa kortilla, joten seinille siirtyvä kalustus voi ratkaista liudan pulmia. Käytännöllisimmät kalusteet sopivat eri tiloihin keittiöstä olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai vaikka lastenhuoneeseen.

Eket on modulaarinen sarja seinälle tai lattialle. Kokoa mieluisa yhdistelmä paloista.

Tyylikäs työpiste

Aikuinen haluaa työpisteen, joka ei näytä koululaisen pöydältä ja jonka voi sijoittaa myös keskilattialle. Jos työpisteelle on tilaa olohuoneessa, voi olla perheen seurassa, vaikka illalla avaisikin tietokoneen.

No nyt kelpaa pitää etäpäivä. Arkelstorp-työpöydässä on myös pari laatikkoa. Leveys 140 cm, 179 e.

Moderni räsymatto

Tekstiileillä tuot lämpöä ja tunnelmaa kotiin. Jos uskallat valita värejä, ne palkitsevat sinut energiallaan. Tilkkumaisesti kudottu matto sopii väriensa ansiosta moneen tilaan. Mukana myös ajankohtaista oranssia.

Brönden-villamatto ilahduttaa raidoillaan. Koko 170 x 240 cm, 279 e. Matto on kudottu intialaisessa valvotussa tehtaassa, ja työstä maksetaan reilu palkka.

Pehmeää valoa

Kotona on oikeus rauhoittua, hiljentyä ja ottaa aikaa itselle tärkeille asioille. Syksyn hämärissä pehmeä valo auttaa viihtymään.

Sjöpenna-paperivalaisin antaa pehmeää valoa kotiin. Japanivaikutteet on helppo huomata. Leveys 44 cm, 29,95 e.

Naulakko makuuhuoneessa

Makuuhuone on rauhoittumisen paikka, jonne voi vetäytyä hetkeksi joogaamaan tai keräämään voimia. Naulakoita on näkynyt jo jonkin aikaa muuallakin kuin eteisessä, ja niissä roikkuu vaatteiden lisäksi esimerkiksi viherkasviamppeleita. Myös kauniit vaatteet saavat edelleen olla rennosti esillä esimerkiksi makuuhuoneessa.

Rauhallinen värimaailma tehdään yhden värin eri sävyillä. Yhdistä marjapuuroa vaaleaan puuhun ja saat tasapainoisen, raikkaan kokonaisuuden. Katkaise korkea tila visuaalisesti hyllyillä ja naulakoilla. Kubbis-tappinaulakko sopii myös pieneen tilaan! 7 tapin naulakko, 15 e.

Lokakuun uutuusmalliston tummaa mystiikkaa ja rohkeita kukkakuoseja

Tässä pieni välähdys myös loppusyksyn Ikea-uutuuksiin. Luvassa on ainakin säilytystuotteita, kattokruunu ja hulppeita kuoseja. Tuotteiden hinnat täsmentyvät myöhemmin.

Sakarias-tuolissa on käsinojat. Verhoilu on elegantti tummana, mutta ihanan kreisi kukikkaana. Kissojen muotokuvat koristavat lautasia. Myydään kolmen settinä, suurin 38 cm. Havsta-hylly näyttää ovettomana klassiselta kirjahyllyltä. Lasi- tai umpiovet lisäämällä se soveltuu monenlaiseen säilytykseen. Skurup-valaisin antaa jylhää, epäsuoraa valoa, kun sen suuntaa seinälle tai kattoon. Saatavilla seinä-, pöytä- ja lattiavalaisimena. Puuvillaiset Leikny-tyynynpäälliset ja -sohvatyynynpäälliset voi pestä pesukoneessa. Äppelviken-kattokruunussa on ripaus marokkolaista mystiikkaa. Keskelle ylös saa sähkölampun, reunoilla on tilaa kynttilöille. Skottiruutuinen Ryra-varjostin tuo ihanan tunnelman syyskotiin. Tulossa kaksi kokoa. Idåsen-liukuovikaappi on tyylikäs ratkaisu työhuoneen irtotavaroille. Värinä hento beige. Leveys 120 cm.
Julkaistu: 16.8.2018