Nyt pehmenee! 1970-luvun suosikkimateriaali sametti on syksyn megatrendi
Sisustus
Nyt pehmenee! 1970-luvun suosikkimateriaali sametti on syksyn megatrendi
Sametti on syksyn trendikkäin materiaali, jolla saat sisustukseen runsautta ja pehmeyttä. Muodikkaita värejä ovat sininen, tummanvihreä ja harmaa.

Jos haluat makuuhuoneeseen ripauksen luksusta, verhoa sänky samettipeitolla ja runsailla tyynyillä. Sisustussuunnittelija Milla Alftanin suunnitteleman makuutilan tekstiilit ovat Odd Mollyn mallistosta. Eläväinen seinäpinta on toteutettu Novacolorin Animamundi -maalilla. Kuva Kristian Maukonen.

Vihreys on trendikästä, ja mikä sopiikaan paremmin viherhuoneen kalusteeksi kuin metsävihreä, sametilla verhoiltu moduulisohva. Yhdistämällä metrinlevyisiä moduuleita saat koottua omaan tarpeeseesi sopivan kokonaisuuden. House Doctorin sohvamoduuli (100 x 90 cm) 538 €, Cosycactus.

Sametti tekee kalusteista ylellisen oloiset. Kuninkaallinen sininen kruunaa istuinryhmän tyylin. Jos sohvalle tulee tahra, kostuta liina lämpimään veteen, jossa on hieman tiskiainetta tai sappisaippuaa ja pyyhi heti. & Traditionin tammirunkoinen Fly Sc1 1875 €, Finnish Design Shop.

Samettityynyt tekevät sisustuksesta ihanan runsaan. Tummat maanvärit ja sininen ovat syksyn kuumimmat sävyt. Melanie-tyynyt 35,10 €, Lennol.

Sisustussuunnittelija Laura Seppäsen kodissa on lokoisa oleskelutila, jossa voi ottaa päiväunet samettidivaanilla. Sametin saa tasaväriseksi harjaamalla sitä pehmeällä vaate- tai vauvanharjalla. Divaanin taustana on näyttävä valokuvakollaasi, johon Laura on kerännyt valokuvia ja grafiikkaa.

Annariina Yöntilä sisusti harmaan eri sävyillä tunnelmallisen oleskelutilan, jonka keskiössä on kaksi muhkeaa samettisohvaa. Sametti muuttaa sävyään valon mukaan. Luonnonvalossa se näyttää vaaleammalta kuin keinovalossa. Valon vaikutus värisävyyn kannattaa pitää mielessä, kun valitsee samettia verhoilumateriaaliksi. Sohvat ovat Don Goffon mallistosta.

Kommentoi »