"Tosimies viihtyy myös vaaleanpunaisessa" – nuorenparin kaksio henkii keveää kustavilaisuutta ja romanttista rokokoota
Sisustus
"Tosimies viihtyy myös vaaleanpunaisessa" – nuorenparin kaksio henkii keveää kustavilaisuutta ja romanttista rokokoota
Elisan ja Jessen sisustustyyli muuttui kymmenen vuotta sitten modernista romanttiseksi. Kodin lempeä sävymaailma ja kauniit kalusteet vievät ajatukset 1700-luvun kustavilaisuuteen.
Julkaistu 13.3.2018
Unelmien Talo&Koti

Sisustus on Elisa ja Jesse Virtasen yhteinen intohimo. Se on heille sekä työ että harrastus. Paritalokaksiosta on vuosien myötä kehkeytynyt romanttinen ja lämminhenkinen koti. Pariskunnan puolitoistavuotiaalle Jerry-pojalle riittää toistaiseksi, että lempilelut ovat käden ulottuvilla.

Millainen on sisustustyylisi, Elisa?

Luonnehtisin sitä keveän kustavilaisuuden ja romanttisen rokokoon välimuodoksi. Kodikkuus ja lämmin tunnelma ovat tärkeitä. Pidän lempeän pastellisävyisistä ruutu- ja raitatekstiileistä sekä tietysti myös kukkakuoseista. Välttelen tavarapaljoutta. Koristeita ja katseenvangitsijoita saa olla, mutta maltillisesti. Vaikka sisustus on romanttinen, tyylin pitää olla selkeä. Hörsöily ja shabby chic eivät ole minun makuuni.

Onko tyylisi muuttunut vuosien varrella?

Kymmenen vuotta sitten se teki täyskäännöksen! Tyylini muuttui modernista romanttiseksi. Nyt emme voisi kuvitellakaan asuvamme pelkistetysti sisustetussa, suoralinjaisessa kodissa. Sisustus on pääasiassa minun vastuullani, mutta kaikkien suunnitelmien pitää mennä myös Jessen seulan läpi. Joskus joudun vakuuttelemaan hänelle, että tosimies viihtyy myös vaaleanpunaisessa.

Perhe asuu paritalossa, joka on rakennettu 1980-luvun lopulla.
Kodissa on 54 neliötä, mutta se vaikuttaa avarammalta. Olohuoneen sohva on Juvin mallistosta muutaman vuoden takaa, ja arkkupöytä on lainassa Elisan siskolta. Villamatto on häälahja Jessen vanhemmilta.
Jessen kullattu metsästysmuisto on päässyt Elisan lempikaapin päälle. Juvin Verona-komuutti on maalattu Old-Fashioned Milk Paint -maalilla. Sävy on sekoitus kaarnanruskeaa ja lumivalkoista.
Sisustus on Elisan ja Jessen yhteinen harrastus. Elisalla on myös oma sisustuksellinen Instagram-tili: @kokokaneli.
Jesse kävi poimimassa omenapuunoksia vaimonsa vanhempien puutarhasta. Pian ne puhkeavat kukkaan.

Millaisista huonekaluista pidätte?

Ajattomat, täyspuiset kalusteet taitavat olla meillä ammattitautina. Työskentelemme molemmat Juvissa, jonka valikoimiin kuuluvat pintakäsittelemättömät puuhuonekalut. Suurin osa kalusteistamme on maalattu peittävillä sävyillä. Kuultovahattua pintaa on veljeni tekemässä ruokapöydässä ja sohvapöytänä toimivassa arkussa.

Mitä sisustusvärejä suosit?

Kotimme perusväri on harmaa. Sen seuraksi sopivat hyvin vaaleanpunainen, kerma ja oljenkeltainen. Uusin hankintamme on Grispholm-tuoli, jonka ajattelin käsitellä harmaaksi. Yllättäen Jesse halusikin siitä vaaleanpunaisen.

Pitikö kodissanne tehdä remonttia?

Muutimme tänne vuonna 2008. Asunto oli niin hyvässä kunnossa, ettei remontti tuntunut tarpeelliselta. Nyt olemme kuitenkin joko maalanneet tai tapetoineet kaikki seinät. Vaihdoimme myös keittiön sileät levyovet täyspuisiin. Jesse käsitteli ne vaaleanharmaiksi pellavaöljymaalilla.

Vaaleanpunainen Grispholm-tuoli on verhoiltu Lauritzonin kankaalla. Tyyny on Ikeasta.
Helmililjat ja pian kukkaan puhkeavat omenapuunoksat enteilevät kevättä.
Lasioviseen vitriinikaappiin mahtuu reilusti astioita. Niitä pariskunta on saanut lahjaksi molempien vanhemmilta.
Kotona on usein tuoreita leikkokukkia. Hehkeänväriset tulppaanit toistavat sisustuksen sävyjä.

Mikä on jännittävin sisustusesineenne?

Varmaankin Jessen ensimmäinen metsästysmuisto, peurankallo. Ensin tyrmäsin sen täysin ja olin pyörtyä, kun hän toi sen kotiin. Jessen isä on kultaajamestari, ja hänen käsissään hirvistys sai uuden ilmeen. Kultainen kallo tuo juuri sopivaa rosoa harmoniseen sisustukseen.

Millainen on täydellinen vapaapäivä?

Se alkaa kiireettömästi – mikä on kyllä pikkulapsiperheessä pelkkää utopiaa. Niinpä myös aamiainen vuoteessa jää useimmiten haaveeksi. Espresson äärellä on hyvä pohtia päivän ohjelmaa. Päädymme kenties retkelle johonkin idylliseen puukaupunkiin. Suosikkejamme ovat Hanko, Tammisaari ja Porvoo.

Osaan yläkaapeista tuli lasiovet, mikä sai kaapiston näyttämään keveältä. Jesse käsitteli ovet vaaleanharmaalla pellavaöljymaalilla ja värittömällä puuvahalla. Elisa ompeli lasioviin valkoiset verhot.
Kahvipöydässä on tarjolla Jessen leipomaa mustikka-vaniljarahkapiirakkaa.
Makuuhuoneeseen tuo kuninkaallista tyyliä parivuoteen päälle kiinnitetty baldakiini. Se on Juvin mallistosta, ja pellavainen päiväpeite on häälahja.
Makuuhuoneen hennon vaaleanpunaiseksi sävytetty kaappi nielee monta paria kenkiä. Peili on Juvin mallistosta.
1 kommentti