Nuoret miehet kiinnostavat nyt sisustusbrändejä – poimi ideat urbaaniin tyyliin!
Sisustus
Nuoret miehet kiinnostavat nyt sisustusbrändejä – poimi ideat urbaaniin tyyliin!
Helposti siirreltävät ja muunneltavat huonekalut sopivat aktiiviseen, liikkuvaan elämään. Lenkkarit, skeittilaudat ja hupparit saavat olla näyttävästi esillä.
14.5.2018
 |
Meillä kotona

Miksi piilottaa omat suosikkilenkkarit komeroon, kun ne voi asetella näyttävästi esille käytännöllisiin, edestä avonaisiin laatikoihin? Hupparit ja takit taas voi hyvin ripustaa näytille läpinäkyvään kaappiin.

Los Angelesista kotoisin oleva muotisuunnittelija Chris Stamp on suunnitellut Ikealle yhdessä Maja Ganszyenicin kanssa katu-uskottavan Spänst-malliston. Mustien ja särmikkäiden säilytyskalusteiden lisäksi mallistossa on myös vaatteita.

Kalustevalmistajat ovat oivaltaneet, että monet kaksi-kolmikymppiset miehet haluavat ihan oman näköisiään kalusteita. Perinteiset sisustusratkaisut sohvaryhmineen eivät puhuttele globaaliin elämäntyyliin tottuneita. Sen sijaan kalusteiden pitää olla helposti liikuteltavia ja muunneltavia niin, että niistä saa luotua omiin tarpeisiin sopivan sisustuksen. Älypuhelinta ja läppäriä varten ei välttämättä tarvita pöytää. Rento moduulisohva riittää.

Seinään kiinnitettävässä kompaktissa Spänst-telineessä on tilaa skeittilaudoille ja kengille. Jos kenkiä on paljon, useamman telineen voi asetella riviin seinää vasten. Telineen hinta 69€, Ikea.
Kenkäfriikki voi rakentaa lenkkareilleen kompaktin kenkähyllyn. Spänst-kenkälaatikot 18€/kpl, Ikea.
Tässä muunneltavassa sohvassa on päällekkäin kaksi patjaa sekä irrallinen, viisto selkätyyny. Patjat voi tarvittaessa levittää lattialle vuoteeksi. Unkarilainen Hannabi valmistaa monenlaisia moduulisohvia, joihin voi valita verhoilumateriaalin ja värin. Urban Nomad -sohva (80 x 200 cm) 2478€.
Muhkea kahden hengen ilmapatja on omiaan terassilla, olkkarissa ja mukana festareilla. Fatboyn Lamzac XXXL -ilmapatja on helppo täyttää: kauhaise ilmaa patjan sisään, kääräise istuimen avoin pää umpeen ja kiinnitä se paikoilleen klipsillä. 99,95€, Finnish Design Shop.
Tämä vankka kenkäteline (90 x 31 x 45 cm) toimii myös penkkinä, ja sen päällä on istuintyyny. Nomessin Valley -kenkäteline, materiaali teräs. 402 €, Designfund.
Metallisessa Ikean Spänst -malliston kaapissa (100 x 180 cm) on pyöristetyt kulmat. 179 €, Ikea.
Kommentoi »