Trendihaukka Nita Hauhia tunnistaa kirppareilla tulevaisuuden hitit: ”Ruska-sarjaa minulla oli jo kauan ennen kuin valtavirta ymmärsi sen kauneuden”
Aarteenetsijä
Trendihaukka Nita Hauhia tunnistaa kirppareilla tulevaisuuden hitit: ”Ruska-sarjaa minulla oli jo kauan ennen kuin valtavirta ymmärsi sen kauneuden”
Nita Hauhia, 33, nauttii design- ja vintage-esineiden kauneudesta. Hänen Porvoossa sijaitseva kotinsa näyttää trendikkäältä, sillä se on sisustettu kierrätyshenkisillä asioilla, jotka ovat juuri nyt pinnalla. Hyvällä vainullakin on osuutta!
17.5.2023
 |
Unelmien Talo&Koti

Kirppisharrastukseni alkoi... jo varhaislapsuudessa. Kun muiden perheissä luettiin Hesaria, meillä luettiin Keltaista Pörssiä. Vanhempani ja isovanhempani ovat keräilyhenkisiä, ja muistan edelleen, kun olin kolmevuotias ja haimme Vallilasta käytetyn ­rottinkisen baariryhmän kotiin.

”Paras löytöni on kauan haaveilemani Yrjö Kukkapuron Ateljee-sohva Torista vain 480 eurolla.” Kuva: Nita Hauhia
Nitan löytöjä ja kodin sisustusta voi ihailla hänen Instagram-tilillään @nitanh. Kuva: Nita Hauhia

Etsin kirppiksiltä... vintage- ja second hand -lahjoja läheisille ihmisille. Pyrin ostamaan kirppiksilläkin vain tarpeeseen. Moneen vanhaan tavaraan löytyy kirpparilta varaosia, kuten sähkövatkaimen vispilät.

”Nappasin roskiksen syliini, maksoin ja juoksin autoon, sillä ajattelin, että hinnan oli pakko olla erehdys.”

Olen hankkinut liian monta... epäkäytännöllistä juomalasia. Rankaisen itseäni päivittäin näistä löydöistä, sillä vanhat lasit eivät usein ole konepestäviä tai pinottavia. Mutta ovathan ne upeita!

”Metsästin vuosia Tapio Wirkkalan Briljant-­laseja oikeassa värissä ja sopivalla hinnalla. Lopulta ne löytyivät ystäväni naapurista.” Kuva: Nita Hauhia

Muistan aina, kun... löysin tanskalaisen Vipp-­poljinroskiksen. Ne maksavat satoja euroja kappale. Remontoimme vanhaa tehdasta kodiksi, ja halusin hankkia sellaiset kaikkiin vessoihin, mutta niitä oli vaikea löytää vintagena. Ajoin Kyläsaaren kierrätyskeskuksen ohi, ja vaikka ei olisi huvittanut, menin kuitenkin sisään. Ja siellä roskis oli vain 20 eurolla. Nappasin sen syliini, maksoin ja juoksin autoon, sillä ajattelin, että hinnan oli pakko olla erehdys.

”Vipp-poljinroskiksista toinen on 20 euron kierrätyskeskuslöytö, mutta toisen ostin Torista huomattavasti kalliimmalla.” Kuva: Nita Hauhia

Harmittaa, että ostamatta jäi... pinkki Kukkapuron Remmi-sohva Mjukilta. Se oli uniikki vanha yksilö, ja pinkki on lempivärini, mutta sille ei ollut kotonani paikkaa.

"Yksi harvinaisempia esineitä, joita olen löytänyt kirpparilta, on Arabian discopalloja muistuttava kynttilänjalkapari 1960–70-luvun taitteesta.” Kuva: Nita Hauhia

Minulla on hyvä vainu... tunnistaa tulevat hitit. Esimerkiksi Ruska-sarjaa minulla oli jo kauan ennen kuin valtavirta ymmärsi taas niiden kauneuden. En elä trendien mukaan, mutta kotini sattuu juuri nyt näyttämään trendikkäältä, koska pidän kierrätyshenkisistä asioista, jotka ovat nyt pinnalla.

”Yksi parhaita löytöjäni oli kilolaarista hankitut ranskalaiset Melron-aterimet reilulla viidellä eurolla.” Kuva: Nita Hauhia
1 kommentti