Kotivinkki

Neulottu tyyny


Neulottua tyynyä piristävät harmaan keskelle ripotellut pastelliruudut. Pinta syntyy oikeita ja nurjia silmukoita vuorottelemalla.
Kuvat Pernille Enoch / IDECOR

Näitä tarvitset

  • 1 kerän harmaata Alafosslopi-villalankaa, halutessasi vähän roosaa ja vaaleansinistä jämälankaa
  • puikot nro 5,5
  • 50 cm pellava-tai puuvillakangasta tyynyn taustaan
  • sisätyynyn (koko 40 x 40 cm)

Tee näin

1. Luo 40 s puikoille nro 5,5. Neulo tasona työn oikealla puolella 10 s oikein, 10 s nurin, 10 s oikein ja 10 s nurin, neulo seuraavalla kerroksella s:t niin kuin ne ovat eli oikeat s:t oikein ja nurjat s:t nurin = sileä- ja nurjaneuleruutuja vuorotellen.

2. Neulo ruutuja näin 8 krs. Neulo sitten työn oikealla puolella *10 s nurin (sileän ruudun kohdalle) ja 10 s oikein (nurjan ruudun kohdalle) *, toista *–* vielä kerran. Neulo taas neuleruutujen korkeudeksi 8 krs ja jatka sitten, kuten alussa, eli aloita krs 10 s oikein, 10 s nurin.

3. Neulo halutessasi muutama ruutu sinisellä ja vaaleanpunaisella langalla intarsiana, erillisellä värilangalla. Ota erivärisen ruudun molemmille puolille omat harmaat keränsä ja kierrä harmaa ja erivärinen lanka värinvaihtokohdassa (nurjalla) toistensa ympäri sitomaan värialueita yhteen. Kun erivärinen ruutu on valmis, voit taas jatkaa yhdellä harmaalla kerällä.

4. Jatka 8 krs:n ruutuja, kunnes työssä on yhteensä 6 ruutukuviota päällekkäin. Päätä s:t.

5. Leikkaa kankaasta tyynyntaustaa varten 2 kappaletta, joiden koko on 44 x 25 cm. Ompele kummankin kappaleen toiseen pitkään sivuun päärme. Aseta kappaleiden päärmätyt reunat päällekkäin ja ompele reunoista yhteen niin, että kappaleesta tulee kooltaan 44 x 44 cm, tyynyn pujotusaukko on keskellä. Laita neulottu etuosa ja tyynyn taustakappale oikeat puolet vastakkain ja ompele reunoista yhteen. Pujota sisätyyny aukosta.  

Ohjeen käännös Anne Sneck.

Julkaistu: 7.10.2016