Neulottu turbaanipipo
Tee itse
Neulottu turbaanipipo
Pyysimme lukijoita suunnittelemaan tupsupipon. Kilpailuun tuli satakunta ohjetta. Yksi upeimmista tupsupipoista oli 14-vuotiaan käsityöläisen Nelli-Sofia Peurasen. Hän on suunnitellut ja neulonut kuvan turbaanipipon. Ja kirjoittanut ohjeen teidän iloksenne!
Julkaistu 13.12.2011
Kotivinkki

Ohjeen koko on aikuiselle.

Mallineuleet: Neulo sileä oikea neule­ tuppilona: luo sukkapuikolle 12 s ja neulo 12 s oikein.  *Älä käännä työtä, vaan siirrä s:t ja lanka sukkapuikon toiseen päähän ja neulo jälleen 12 s oikein*, toista *-*.  Työssä neulotaan koko ajan oikeaa puolta eli nauhasta muodostuu tuppiloa. Tiheys: neulotun tuppilon leveys on noin 4,5 cm. Huomioi: Neulotaan kolme tuppilonauhaa, jotka letitetään ja ommellaan pipoksi.

Neulo turbaanipipo näin

1. Luo Isoveli-langalla 12 s ja neulo 12 s oikein.  *Älä käännä työtä, vaan siirrä s:t sekä lanka sukkapuikon toiseen päähän ja neulo jälleen 12 s oikein*. Toista *-*, kunnes tuppilo­nauha on 140 cm pitkä ja päätä silmukat. Neulo vielä 2 tuppilonauhaa kuten edellä, toinen Isoveli-langalla ja toinen Puro-langalla.

2. Ompele nauhojen toiset päät yhteen siten, että Puro-langalla neulottu jää keskelle. Letitä nauhat yhteen. Muodosta letistä ensin päänympäryksen kokoinen rengas ja ompele sauma keskelle taakse. Jatka letin kiertämistä­ edellisen kerroksen kanssa hieman päällekkäin ja kiinnitä kerrokset yhteen neuloilla. Sovita pipoa välillä päähän ja jatka letin kiinnittämistä turbaaniksi. Turbaanipipon on tarkoitus olla jämäkkä.

3. Ompele lopuksi nauhojen päät yhteen päälaella. Käännä turbaanipipo varovasti nurinpäin ja ompele kerrokset yhteen letin muotoja mukaillen.

4. Tee päälaelle tupsu Puro-langalla (halkaisija noin 10 cm) ja kiinnitä­ paikoilleen. 

Ohjetiedustelut: Novita 040 178 2266 ma ja ke klo 10–14. Lankatiedustelut: www.novita.fi, Novita 05 744 3335 ma–pe klo 9–16.

Kuvat: Pirita Särmä

Novita Isoveli (067) meleerattu ruskea 200 g

Novita Puro (848) kajastus 100 g

sukkapuikot Novita nro 6 tai käsialan mukaan

Kommentoi »