Neulottu torkkupeitto ekolangoista
Tee itse
Neulottu torkkupeitto ekolangoista
Pehmeä, neulottu torkkupeitto syntyy ylellisistä ekolangoista. Peittoa piristävät jämälangoista neulotut raidat. Aaltopitsi on kaunista ja helppoa neulottavaa.
25.2.2013
 |
Kotivinkki

Näistä syntyy neulottu torkkupeitto

  • 600 g Viking Eco Ull -lankaa, 2 vyyhtiä kutakin seuraavaa väriä: luonnonvalkoinen 102, vaaleanharmaa 113 ja tummanharmaa 115
  • noin 130 g Kashmir Artsin Resham Silk Wool -lankaa tai jämälankoja
  • pyöröpuikot nro 7 ja 8 tai käsialan mukaan

Huom. Ohjeen lankoja ei välttämättä ole enää saatavilla. Käytä omia suosikkilankojasi, mutta ota huomioon puikkojon koko ja langan ominaisuudet.

Mallineule

Aaltopitsi: 1. krs: Neulo kaikki s:t oikein. 2. krs: Neulo 2 o, 143 n ja 2 o. 3. krs: Neulo 2 o. *Neulo "2 s oikein yhteen" ja toista "–" vielä 2 kertaa, ota lk puikolle, neulo "1 o, ota lk puikolle" ja toista "–" vielä 5 kertaa, neulo "2 s oikein yhteen" ja toista "–" vielä 2 kertaa, neulo 1 o*, toista *–* vielä 6 kertaa. *Neulo "2 s oikein yhteen" ja toista "–" vielä 2 kertaa, ota lk puikolle, neulo "1 o, ota lk puikolle" ja toista "–" vielä 5 kertaa, neulo "2 s oikein yhteen" ja toista "–" vielä 2 kertaa*. Neulo 2 o. 4. krs: Neulo kaikki s:t oikein. Ainaoikeinneule: neulo kaikki silmukat oikein. Tiheys: Ainaoikeinneuletta 14 s ja 20 krs = 10 cm. Voit myös neuloa aaltopitsikappaleet yksittäisinä kaitaleina, lisätä ainaoikeinraidat jälkeenpäin ja lopuksi ommella kaitaleet yhteen.

Neulo torkkupeitto näin

❶ Luo paksummilla puikoilla 147 s Viking Eco Ull -langan tummanharmaalla sävyllä (115) ja aloita mallineule ohuemmilla puikoilla. Toista mallineuleen krs:ia 1–4 yhteensä 9 kertaa. Neulo sitten Resham Silkwoolilla tai jämälangoilla raidallista ainaoikeinneuletta 10 kerrosta: jos lankaa riittää, neulo 2. krs:n raitoja kullakin värillä.

❷ Neulo Viking Eco Ull -langan vaaleanharmaalla sävyllä (113) aaltopitsikaitale ja sen jatkoksi ainaoikeinraidat. Neulo Viking Eco Ull -langan luonnonvalkoisella sävyllä (102) aaltopitsikaitale ja sen jatkoksi ainaoikeinraidat. Toista sama vielä Viking Eco Ull -langan tummanharmaalla ja vaaleanharmaalla sävyllä.

❸ Neulo lopuksi luonnonvalkoinen aaltopitsikaitale ja päätä silmukat.

❹ Päättele langanpäät.

1 kommentti