Kotivinkki

Neulottu torkkupeitto ekolangoistaNeulottu torkkupeitto ekolangoista

Pehmeä, neulottu torkkupeitto syntyy ylellisistä ekolangoista. Peittoa piristävät jämälangoista neulotut raidat. Aaltopitsi on kaunista ja helppoa neulottavaa.
Teksti Sanna Vatanen
Kuvat Sami Repo

Näistä syntyy neulottu torkkupeitto

  • 600 g Viking Eco Ull -lankaa, 2 vyyhtiä kutakin seuraavaa väriä: luonnonvalkoinen 102, vaaleanharmaa 113 ja tummanharmaa 115
  • noin 130 g Kashmir Artsin Resham Silk Wool -lankaa tai jämälankoja
  • pyöröpuikot nro 7 ja 8 tai käsialan mukaan

Huom. Ohjeen lankoja ei välttämättä ole enää saatavilla. Käytä omia suosikkilankojasi, mutta ota huomioon puikkojon koko ja langan ominaisuudet.

Mallineule

Aaltopitsi: 1. krs: Neulo kaikki s:t oikein. 2. krs: Neulo 2 o, 143 n ja 2 o. 3. krs: Neulo 2 o. *Neulo "2 s oikein yhteen" ja toista "–" vielä 2 kertaa, ota lk puikolle, neulo "1 o, ota lk puikolle" ja toista "–" vielä 5 kertaa, neulo "2 s oikein yhteen" ja toista "–" vielä 2 kertaa, neulo 1 o*, toista *–* vielä 6 kertaa. *Neulo "2 s oikein yhteen" ja toista "–" vielä 2 kertaa, ota lk puikolle, neulo "1 o, ota lk puikolle" ja toista "–" vielä 5 kertaa, neulo "2 s oikein yhteen" ja toista "–" vielä 2 kertaa*. Neulo 2 o. 4. krs: Neulo kaikki s:t oikein. Ainaoikeinneule: neulo kaikki silmukat oikein. Tiheys: Ainaoikeinneuletta 14 s ja 20 krs = 10 cm. Voit myös neuloa aaltopitsikappaleet yksittäisinä kaitaleina, lisätä ainaoikeinraidat jälkeenpäin ja lopuksi ommella kaitaleet yhteen.

Neulo torkkupeitto näin

❶ Luo paksummilla puikoilla 147 s Viking Eco Ull -langan tummanharmaalla sävyllä (115) ja aloita mallineule ohuemmilla puikoilla. Toista mallineuleen krs:ia 1–4 yhteensä 9 kertaa. Neulo sitten Resham Silkwoolilla tai jämälangoilla raidallista ainaoikeinneuletta 10 kerrosta: jos lankaa riittää, neulo 2. krs:n raitoja kullakin värillä.

❷ Neulo Viking Eco Ull -langan vaaleanharmaalla sävyllä (113) aaltopitsikaitale ja sen jatkoksi ainaoikeinraidat. Neulo Viking Eco Ull -langan luonnonvalkoisella sävyllä (102) aaltopitsikaitale ja sen jatkoksi ainaoikeinraidat. Toista sama vielä Viking Eco Ull -langan tummanharmaalla ja vaaleanharmaalla sävyllä.

❸ Neulo lopuksi luonnonvalkoinen aaltopitsikaitale ja päätä silmukat.

❹ Päättele langanpäät.

Julkaistu: 25.2.2013