Neuloshuopa
Tee itse
Neuloshuopa
Kaunispintaiset kirpparineuleet saavat uuden elämän tilkkutyylisessä neuloshuovassa. Neulo niiden kaveriksi itse paloja.
27.8.2010
 |
Kotivinkki

Näitä tarvitset: *tummanharmaata ja ruskeaa villalankaa, 200 g molempia *puikot nro 6 (suositusta hieman suuremmat tai oman mieltymyksen/käsialan mukaan) *virkkuukoukku nro 4 *3 vyyhtiä muliinilankaa *neula *ompelukone *sakset *nuppineuloja *huopa tai tukevaa kangasta (vähintään neulehuovan kokoinen) *lakana 

Tee näin: 1. Suunnittele huovan ja yksittäisen palan koko. Käytä huovassa niin montaa neulepaitaa kuin haluat ja päätä itse, kuinka montaa palaa neulot. Kuvan huovassa on 30 palaa. 2. Leikkaa tai pura pestyistä neuleista saumat auki. 3. Tee paperista palan kaava, kuvan huovassa yksi pala on 23 x 26 cm. 4. Leikkaa neuleista kaavan kokoisia paloja ja huolittele reunat tiheällä suoralla ompeleella 0,7 cm päästä reunasta. 5. Luo puikolle silmukoita sen verran, että se vastaa yhtä kaavan sivua (23 cm). 6. Neulo kerroksia haluamillasi silmukoilla. Päättele, kun pala on kaavan kokoinen. 7. Neulo kaikki palat valmiiksi. Tee paloja, joiden pinnat ovat erilaisia: helmineuletta, aina oikein -neulosta jne. 8. Sommittele palat lattialla kokonaisuudeksi. Ompele palat toisiinsa asettamalla ommeltavat reunat 1 cm verran päällekkäin. Käytä muliinilankaa ja ristipistoja. 9. Siisti reunat virkkaamalla kaksi kerrosta ketjusilmukoita huovan ympäri. 10. Neuloshuopa saa paremman muodon, kun pingotat sen kevyesti huovan tai kankaan päälle nuppineuloilla. Kostuta lakana ja aseta se neulehuovan päälle. Pidä huopaa näin pari päivää ja kostuta lakanaa välillä.

Haluatko lisää ideoita? Katso myös muut torkkupeitto-ohjeet:

Kuva Kristiina Hemminki  

Kommentoi »