Kotivinkki

Neulo suloiset unisukat

Neulo suloiset unisukat

Hyvä uni asuu lämpimissä varpaissa. Neulo itsellesi sydämellisen suloiset unisukat. Niiden avulla uni tulee helpommin.
Teksti Natalia Rehbinder
Kuvat Riikka Kantinkoski
Mainos

Novita Joki ja Isoveli: neulo unisukat

Suunnittelija Natalia Rehbinder

Kengän koko noin 38

Langanmenekki Novita Joki (010) luonnonvalkoinen 150 g ja Isoveli (501) vaaleanpunainen 50 g

Sukkapuikot Novita nro 5 tai käsialan mukaan

Mallineuleet Joustinneule suljettuna neuleena: *2 o, 2 n*, toista *–*. Sileä neule suljettuna neuleena: Neulo kaikki kerrokset oikein.

Tiheys 17 s sileää neuletta = 10 cm

Luo vaaleanpunaisella langalla 44 s ja jaa silmukat neljälle sukkapuikolle, 10, 12, 12 ja 10 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 2,5 cm. Ota nyt työhön luonnonvalkoinen lanka ja neulo sileää neuletta 30 cm. Kavenna seuraavalla kerroksella 1 s jokaisen puikon alussa (= 40 s) ja neulo vielä joustinneuletta 2 cm.

Aloita kantalappu siten, että neulot I puikon s:t oikein IV puikolle (= 20 s). Jätä muut s:t odottamaan. Käännä työ. 1. krs: nosta 1 s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ. 2. krs: *nosta 1 s neulomatta (lanka jää työn nurjalle puolelle), neulo 1 s oikein*, toista *-* vielä 9 kertaa. Käännä työ. Toista krs:ia 1–2, kunnes kantalapun korkeus on 20 krs.

Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset: jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. Neulo kantalapun oikeasta reunasta, kunnes toisessa reunassa on jäljellä 7 s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 6 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo kunnes jäljellä on 6 s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 8:na. Kun sivu-s:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle (4 ja 4).

Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 11 s + 1 s puikkojen välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein I puikolle. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi sitten kantalapun oikeasta reunasta 11 s + 1 s puikkojen välistä ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein IV puikolle.

Jatka näillä kaikilla 52 s:lla sileää ja tee kiilakavennukset: neulo I puikon 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä s ylivetäen oikein yhteen. Neulo 1 välikerros ja tee kavennukset kuten edellä. Toista kavennuksia joka 2. krs, kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 10 s, lopeta kavennukset.

Kun olet neulonut sileää neuletta kantapään jälkeen noin 7 cm, aloita sitten sydänkuvio jalkapohjaan siten, että kuvion keskikohta tulee I ja IV puikon väliin, katso ruutupiirros alla. Voit väliaikaisesti siirtää silmukat siten, että kuvion s:t ovat samalla puikolla. Neulo sydän ruutupiirroksen mukaan vaaleanpunaisella Isoveli-langalla ja kuljeta kuvion kohdalla valkoista lankaa nurjalla. Eli siirrä seuraavalla kerroksella vaaleanpunainen lanka 1 s ennen kuviota vasemmalta kuvion oikeaan reunaan (työn takana) ja kierrä se valkoisen langan ympäri. Tee samoin kuvion jälkeen eli neulo kuvion jälkeen 1 s luonnonvalkoisella ja kierrä langat toistensa ympäri. Neulo ruutupiirroksen krs:t 1–10.

Jatka sileää neuletta luonnonvalkoisella, kunnes pohjan pituus on 19 cm tai pikkuvarvas peittyy.

Aloita sitten kärkikavennukset: neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs, kunnes joka puikolla on jäljellä 6 s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päätä hyvin. Neulo toinen sukka samalla tavalla. 

Unisukat erottuvat suloisilla yksityiskohdilla.

Viimeistely

Höyrytä sukat kevyesti ja päättele langanpäät.

Ohjetiedustelut Novita (040)178 2266 ma ja ke 10-14

Lankatiedustelut www.novita.fi, Novita (05)744 3335 ma-pe 9-16

Julkaistu: 26.1.2015