Neulo ihana täytekakku teepannua lämmittämään
Tee itse
Neulo ihana täytekakku teepannua lämmittämään
Tee täytekakkua muistuttava pannumyssy kannun lämmikkeeksi. Kun erillinen päällinen on kiinni kannessa, käyttökin on kätevää!
19.4.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Kahvipöydässä saa hassutella! Tee kannulle jämälangoista täytekakun näköinen villatakki ja koristele se huopapalloista tehdyillä marjoilla.

Tarvikkeet:

  • vaaleanruskeaa villalankaa
  • vaaleanpunaisia puuvillalankoja (kahta sävyä)
  • valkoista mohairlankaa
  • sinisiä ja punaisia huopapalloja
  • ommeltavia lasihelmiä
  • nappi.

Näin neulot pannumyssyn

Tämä ohje on kannulle, jonka korkeus on 13 cm ja halkaisija 13 cm. Vaikka neule joustaakin moneksi, muokkaa ohjetta oman kannusi mukaisesti.

1. Luo 67 silmukkaa kakkupohjan ruskeasta langasta. Neulo 1 o 1 n, jatka samoin 6 kerrosta.

2. Neulo kahdella punaisella puuvillalangalla neljä hillokerrosta ainaoikeaa. Neulo 1. krs tummalla, jätä lanka odottamaan, neulo 2. krs vaalealla ja neulo 1 krs tummalla.

3. Neulo muhkea kermaväli valkoisella mohairlangalla. Neulo 6 krs sileää neuletta niin, että nurja puoli pullahtaa ulospäin.  Huom! Tässä kannussa kaatonokka alkaa valkoisen raidan kohdalla. Neulo valkoisella puikon keskivaiheille, jätä kaksi keskimmäistä silmukkaa neulomatta ja käänny takaisin. Tee kahdella seuraavalla kerroksella kavennukset nokan reunassa, jotta neuleen muoto pyöristyy. Jatka sen jälkeen muita kakkukerroksia kannusi nokan juuren korkeuden mukaan. Kun kerrokset alkavat saavuttaa juuren yläreunaa, tee kavennuksiasi vastaavat lisäykset. Katkaise käytössä oleva lanka ja ala neuloa puikolle jätettyjä silmukoita, kunnes molemmat puolet ovat samankorkuiset.

4. Kun molemmat puoliskot ovat kerroksiltaan samankorkuiset, voit alkaa neuloa taas ehjiä puikollisia. Toista kakkukerroksia, kunnes saavutat kannun yläreunan. Tässä kutakin kerrosta toistettiin kolme kertaa. Päättele.

5. Virkkaa toiseen reunaan nappilista. Tee siitä niin leveä, kuin kahva sallii. Ompele nappi.

6. Tee kannelle kermakuorrutus virkkaamalla. Tee aloitussilmukoista rengas, joka mahtuu juuri ja juuri kannen nupin ympärille. Virkkaa kiinteitä silmukoita ja tee lisäyksiä muutaman silmukan välein, ettei työ ala kääntyä kupiksi. Jatka, kunnes kuorrutus on kannen kokoinen. Päättele.

7. Ompele punaisiin huopapalloihin helmiä, jotta ne alkavat muistuttaa vadelmia. Ompele sitten vadelmat ja mustikat paikoilleen kakun päälle.

Ompele kannen päälle punaisia ja sinisiä huopapalloja marjoiksi. Vadelmista tulee herkullisemmat, kun koristelet ne pienillä lasihelmillä.
Virkkaa kannun kiinnitystä varten pieni nappilista ja siihen napinläpi. Puunappi sopii hyvin sävyyn. 

Lue lisää: 

Kommentoi »