Ne kukkivat jo! Jos haluat ihastella kukkamerta Helsingin Alppiruusupuistossa, kiirehdi
Piha ja puutarha
Ne kukkivat jo! Jos haluat ihastella kukkamerta Helsingin Alppiruusupuistossa, kiirehdi
Poikkeuksellisen lämmin toukokuu sai Alppiruusupuiston kaunottaret puhkeamaan kukkaan tavallista aiemmin. Katso kuvat upeasta puistosta ja poimi inspiraatiota omaan, unelmiesi rodopuutarhaan!
30.5.2018
 |
Meillä kotona
Vanhimmat Alppiruusupuiston kasvit ovat 1970-luvulta.

Joko tunnet Alppiruusupuiston, kahdeksan hehtaarin kokoisen metsäisen puiston Helsingin Haagassa? Puisto puhkeaa kukkaan aina alkukesällä, ja viime vuosina sen suosio on saanut tuhannet ja tuhannet kukkien ystävät liikkeelle.

Tänä vuonna aikainen kukinta yllätti monet, jotka ovat tottuneet vierailemaan puistossa vasta kesäkuun ensimmäisinä viikkoina. Paras kukinta-aika on helteiden ansiosta juuri nyt, toukokuun lopussa. Puiston atsaleat ovat jo täydessä kukassa, ja myös alppiruusujen eli rodojen kukinta on pikkuhiljaa alkamassa.

Vaikket ehtisi itse paikalle, voit ihastella puiston tämänkeväistä, upeaa kukkaloistoa Kristina Holmströmin kuvista.

Puiston vanhimmat alppiruusut on istutettu jo 1970-luvulla, ja osa pensaista onkin kasvanut jo suorastaan puumaisiin mittoihin.

Osa kukkijoista on suuria atsaleoja, jotka viihtyvät mainiosti samoissa kasvuolosuhteissa alppiruusujen kanssa.

Jos et asu kovin kaukana, suosittelemme vierailua puiston satumaahan. Alppiruusupuisto sijaitsee kävelymatkan päässä Huopalahden juna-asemalta, ja myös monella bussilla pääsee lähelle puistoa.

Kommentoi »