Kotivinkki

Kahdeksan tuntia ja päiväunet päälle – näyttelijä Sari Havas ottaa torkut vaikka hammaslääkärissä

Kahdeksan tuntia ja päiväunet päälle – näyttelijä Sari Havas ottaa torkut vaikka hammaslääkärissä
Näyttelijä Sari Havas latautuu nukkumalla kunnon yöunet ja vielä nokoset päälle. Unipaikaksi kelpaa vaikka hammaslääkärin odotushuone. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 15.6.2020

Ihan paras kohtaaminen

Omien lasteni ensimmäiset kohtaamiset synnytysosastolla ovat olleet elämäni parhaita kohtaamisia. Ensin tuli poika, myöhemmin tytär. Ne hetket ovat aivan ihmeellisiä, kun lapsi on lopulta vieressä ihan konkreettisesti, ja voi koskettaa häntä, puhua hänelle ja luoda häneen yhteyttä.

Ihan paras oivallus

Teatterikoulun jälkeen Jouko Turkan saattamana meillä oli aika kapea näkymä näyttelijänä olemiseen. Naisnäyttelijän kuva oli silloin itkettynyt, alisteinen nainen. Onneksi 1990-luvun alussa syntyi improvisaatioteatteri Stella Polaris, joka avasi minulta luovuuden tulpan. Nainen saattoi olla päähenkilö. Pääsin irti Turkan naiskuvasta.

Ihan parasta arjessa

Elämän jakaminen nykyisen aviomieheni Riston kanssa on ihanaa. Haluamme tehdä myös arjesta juhlan. Talvella Risto sytyttää aina kynttilöitä keittiöön ja keittää aamukahvit.

Ihan paras tapa latautua

Tarvitsen vähintään kahdeksan tunnin yöunet ja päiväunetkin siihen päälle. Ennen esiintymistä saatan kerätä voimia lepäämällä sängyssä. Mutta sitten yleisön edessä tai kouluttaessani olen hyvin energinen. Sen jälkeen on taas päästävä pois siitä suuresta energiamäärästä. Se on helppoa, pystyn nukkumaan jopa hammaslääkärin odotushuoneessa.

Ihan paras satsaus

Olen hankkinut kodin Nizzan läheltä Vencestä, joka on keskiaikainen muurien ympäröimä pikkukaupunki, kuin pieni kylä. Kun sitä ajattelee Suomessa, tuntuu, että onko se oikeasti olemassakaan. Mutta sitten sinne voi vain solahtaa. Se on kuin kesämökki. Enimmäkseen siellä paistaa aurinko.

Ihan paras hetki

Näyttelijä jännittää aina sitä, miten yleisö reagoi. On mahtavaa, kun saa näyttämöllä kosketuksen yleisöön ja syntyy yhteys. Silloin purjeet pullistuvat, ja alkaa yhteinen seikkailu.

Paras…

Ruoka: Kasvisravintola Silvopleen ruoat
Juoma: Rapea Alsacen valkoviini
Maku: Kinuski
Tuoksu: Ruusun kukkien tuoksu
Matkakohde: Vence
Kulkupeli: Autoni Pilvi
Kännykkäsovellus: Facebook
Keittiöväline: Terävät veitset
Kirja: Milan Kunderan Naurettavien rakkauksien kirja
Elokuva: Piano
TV-ohjelma: Tanssii tähtien kanssa
Vaate: Kotikolttu
Kosmetiikka: Ihanat kosteusvoiteet
Musiikki: Ranskalainen chanson
Ravintola: Konsepti-ravintola Helsingin Katajanokalla
Jäätelö: Italialainen suklaajäätelö
Herkku: Mustikkapiirakka
Kaupunki: Oulu
Vuodenaika: Kevät
Huonekalu: Sänky
Aamupala: Kahvi
Arkiruoka: Uunilohi
Kommentoi »