Kotivinkki

Näyttelijä Maria Ylipää: ”Jos kotona ei ole pianoa, se ei tunnu kodilta”

Näyttelijä Maria Ylipää: ”Jos kotona ei ole pianoa, se ei tunnu kodilta”
Näyttelijä ja laulaja Maria Ylipään paras satsaus on ollut au pair: "Suosittelen au pairia kaikille lapsiperheille, se on hyvin sijoitettua rahaa." Tässä jutussa Ylipää kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 11.8.2020

Ihan paras tapa latautua

Kävelen mielelläni aamulla meren rannalla. Nyt on iisimpi elämänvaihe, ja pystyn ulkoilemaan enemmän kuin ennen. Horisonttiin katsominen ja meren äärellä oleminen tekevät hyvää. Työhöni kuuluu koko ajan repliikkien ja laulunsanojen opettelemista. Siinä vaiheessa, kun alan osata niitä ulkoa, menen kävelylle harjoittelemaan.

Ihan paras päätös

Viime kesänä perheellämme oli pitkästä aikaa yhteinen kesäloma. Päätimme laittaa sosiaalisen median tauolle loman ajaksi ja keskittyä vain olemaan läsnä. Se oli hyvä päätös, sillä me rauhoituimme.

Ihan paras satsaus

Kun asuimme Tukholmassa, meillä oli au pair. Ottaisin heti uuden, jos olisi ylimääräinen huone. Suosittelen au pairia kaikille lapsiperheille, se on hyvin sijoitettua rahaa.

Ihan parasta Suomessa

Parasta Suomessa on koulutus, josta täytyisi pitää kiinni ja jota tulisi vaalia. Toivottavasti sitä ei tuhota uusilla opetussuunnitelmilla.

Ihan paras hetki

Kun lapset olivat pieniä, nukutin heitä vieressäni. Parasta oli se hetki, kun lapsi nukahti syliin ja koko hänen painonsa laskeutui vartaloani vasten. Yhteinen rentoutumisen ja luottamuksen hetki lapsen ja vanhemman välillä toi unen.

Ihan paras paikka kotona

Paras paikka on pianon ääressä. Jos kotona ei ole pianoa, se ei tunnu kodilta. Meillä on lapsesta saakka musisoitu paljon, sillä vanhempani ovat muusikoita. Jos meillä on juhlat, kokoonnumme isommalla porukalla laulamaan ja soittamaan.

Ihan paras päivä

Parhaaseen päivään kuuluu rasitusta sekä päälle että kropalle. Aktiivisen päivän jälkeen on ihana mennä väsyneenä nukkumaan.

Paras…

Ruoka: Vastapaistetut tuoreet ahvenet

Juoma: Samppanja

Maku: Sahrami

Tuoksu: Lämpiävän saunan tuoksu

Matkakohde: Turun saaristo

Kulkupeli: Pyörä

Kännykkäsovellus: WhatsApp

Keittiöväline: De Buyer -kastikekattila

Kirja: Tove Janssonin Kesäkirja

Elokuva: Maija Poppanen

Tv-ohjelma: Downton Abbey

Vaate: Villasukat

Kosmetiikkatuote: Dr. Hauschkan ruusuvoide

Musiikki: Bachin musiikki

Ravintola: Kuurna

Jäätelö: Suomen Jäätelötehtaan lakritsijäätelö

Herkku: Punaviini juureenleivotun vaalean leivän kera

Kahvila: Mutteri

Kaupunki: Cádiz

Vuodenaika: Kevättalvi

Kasvi: Pioni

Iltarutiini: Kynttilöiden sytyttely lokakuusta pääsiäiseen

Kommentoi »