Kotivinkki

Näyttelijä Jarkko Niemi haaveilee mökistä tuulisella luodolla – ”Sisällä voisi juoda jotain lämmintä ja fiilistellä”

Näyttelijä Jarkko Niemi haaveilee mökistä tuulisella luodolla – ”Sisällä voisi juoda jotain lämmintä ja fiilistellä”
Näyttelijä Jarkko Niemi uskoo, että koira ja terapia ovat parhaat satsaukset hyvinvointiin. Kotona Jarkon mielipaikka on sohva, jossa hän syö myös aamiaista. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 25.1.2021

Ihan paras neuvo

Olen sellainen, että pienetkin asiat saattavat jäädä mietityttämään ja harmittamaan minua pitkäksi aikaa. Kerran eräs ystäväni sanoi: Entäs sitten? Se oli hyvä neuvo. Aloin ajatella, että mitäs sitten, joskus vain harmittaa!

Paras vuodenaika

Tykkään eniten syksystä. Silloin nautin, kun lähden koiran kanssa lenkille vaikkapa Helsingin Kruununhaan edustalla olevaan Tervasaareen. On raikas ilma, muttei liian kylmä, ja puissa on syksyn värejä. Tykkään myös syysmyrskyistä. Siihen liittyy sellainen muumimainen olo. Olen haaveillut, että minulla olisi mökki luodolla, jossa aina vähän tuulee, ja pitää pukeutua villapaitaan. Mutta sisällä voi juoda jotain lämmintä ja fiilistellä.

Paras satsaus

Terapia on ollut isoin satsaus itseeni. Se on vaikuttanut koko elämääni. Ennen ihmisillä meni selät rikki fyysisessä työssä, mutta nykyään työskennellään informaatiotulvan keskellä. Mieli on vähän kuin selkä, ja sitä kannattaa huoltaa. Toinen hyvä satsaus on koira.

Paras paikka kotona

Olen sellainen sohvaperuna, joten kyllä sohva on se paras paikka. Katson elokuvia ja tosi usein syön sohvalla ihan pääruoankin. Monesti otan sohvalle myös aamupalaa.

Paras oivallus

Joskus kun oikein jännitin koekuvausta, tajusin, että pahin mitä voi tapahtua, on se, että asiat pysyvät ennallaan. Ja sekin on vielä tosi hyvä!

Paras hetki

Paras hetki on silloin, kun annan itseni levätä ja pelaan kännykällä vaikka Candy Crushia. Se on hedelmäkarkkipeli. Samanvärisiä pitää etsiä kolme vierekkäin, ja sitten ne räjäytetään pois!

Paras...

Ruoka: Soijanugetit
Juoma: Pepsi Max
Maku: Valkosuklaa-vadelmajätski
Matkakohde: Tuntematon
Kulkupeli: Kätevin
Kännykkäsovellus: Candy Crush
Keittiöväline: Mutteripannu
Kirja: Yllättävä
Elokuva: Magnolia
Vaate: Lenkkarit
Musiikki: Rauhoittava
Biisi: While my guitar gently weeps
Artisti: Muse
Ravintola: Japanilainen
Herkku: Linssisipsit
Kahvila: Lippakioski
Kaupunki: Lontoo
Vuodenaika: Syksy
Aamupala: Kahvi ja kaurapuuro
Kommentoi »