Kotivinkki

Näyttelijä ja tanssija Jani Toivola arvostaa joutilasta aikaa – ”Sunnuntaisin haahuilen tyttäreni kanssa yöpuvuissa pitkälle iltapäivään”

Näyttelijä ja tanssija Jani Toivola arvostaa joutilasta aikaa – ”Sunnuntaisin haahuilen tyttäreni kanssa yöpuvuissa pitkälle iltapäivään”
Näyttelijä ja tanssija Jani Toivola mahduttaa päiviinsä asioita, jotka auttavat rauhoittumaan – kuten meditointia, uintia ja kiireetöntä aikaa tyttären kanssa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 11.5.2021

Paras valinta

Paras valintani oli halu tulla isäksi siitä huolimatta, että oli alusta asti selvää, etten kasvata lasta hänen äitinsä kanssa. Lapsi on minun biologinen lapseni. Meillä on vanhemmuuskumppanuus hänen äitinsä kanssa. Minä olen tyttäremme lähivanhempi, ja äitiään hän tapaa viikonloppuisin.

Paras päivä

Arvostan joutilasta aikaa, kuten sunnuntaiaamuja. Silloin voimme haahuilla pitkälle iltapäivään yöpuvussa ja syödä aamupalaa. Syvimmät keskustelutkin tyttäreni kanssa syntyvät juuri silloin.

Paras tapa latautua

Yritän pitää yllä pieniä asioita, jotka auttavat minua maadoittumaan. Meditoin joka aamu ja aloitin talvi­uinnin meressä. Siinä ei mene kuin viisitoista minuuttia. Kylmä vesi tekee tosi hyvää verenkierrolle ja koko keholle. Avanto­uinti kannattaa aloittaa jo kesän lopussa ja sitten vain jatkaa, niin sietokyky kasvaa.

Paras vaate

Hameet ovat kiinnostaneet minua aina. Äidillä oli niitä, ja jokin hameissa viehätti minua. Samalla pohdin, että koska olen poika, saavatko ne kiinnostaa minua. Mutta edelleen ne kiinnostavat, samoin kaikki kaavut ja kaftaanit. Jotkut ihastelevat, toiset ihmettelevät. En enää jaksa siitä niin välittää.

Paras oivallus

Aina, kun olen ajatellut, että en voi, osaa tai pysty, asiaan on liittynyt jokin vastustus tai pelko. Silti juuri niihin hetkiin on liittynyt myös jotain merkittävää. Kuten silloin, kun päätin yrittää saada lapsen, tai kun hyppäsin taiteesta politiikkaan. Ja silloin, kun lähdin New Yorkiin opiskelemaan.

Paras satsaus

Olen liikkunut paljon läpi elämäni ja panostanut terveyteen. Kehoni täytyy saada liikkua. Mietin myös, mitä syön. Vaatii suunnitelmallisuutta, että luon päivään sen loven, jolloin ehdin lenkille tai uimaan.

Paras...

Juoma: Persikka-Vichy

Maku: Bataatti

Tuoksu: Kesäinen iho

Matkakohde: New York

Kulkupeli: Polkupyörä

Kännykkäsovellus: Säätiedotus

Keittiöväline: Tehosekoitin

Kirja: Barack Obaman Luvattu maa

Elokuva: Good Will Hunting

Tv-ohjelma: Talk show't

Vaate: Hame

Kosmetiikkatuote: Huulirasva

Musiikki: Tangomusiikki

Jäätelö: Vaniljapehmis

Herkku: Popcornit

Kahvila: Kuuma Helsingissä

Kaupunki: Tukholma

Vuodenaika: Syksy

Huonekalu: Nojatuoli

Kasvi: Kaktus

Aamupala: Smoothie

Iltarutiini: Iltasatu

Jani Toivolalta ilmestyi tammikuussa lastenkirja Poika ja hame.

Kommentoi »