Kotivinkki

Näyttelijä Annamaija Tuokko suhtautuu intohimolla kokkaamiseen – ”Ruokaa pitää tehdä ajatuksella ja rakkaudella, ei vain vatsan täytteeksi”

Näyttelijä Annamaija Tuokko suhtautuu intohimolla kokkaamiseen – ”Ruokaa pitää tehdä ajatuksella ja rakkaudella, ei vain vatsan täytteeksi”
Näyttelijä Annamaija Tuokko järjestelee mielellään kaappeja ja nauttii pitkistä aamuista, joina ei ole kiire minnekään. Viikon kohokohta koittaa balettitunnilla. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 22.2.2021

Paras paikka kotona

Lempipaikkani on keittiö, koska siellä tehdään ruokaa. Tykkään hyvästä ruoasta, eikä minulle ole samantekevää, mitä syödään. En laita ruokaa vain siksi, että saan vatsani täyteen. Ruokaa pitää tehdä ajatuksella ja rakkaudella. Terveyskin perustuu hyvään ruokaan.

Paras valinta

Työnteossa olen valinnut ahkeruuden. Kukaan ei voi valita, kuinka lahjakas on omassa työssään, mutta ahkeruuden voi valita.

Paras kohtaaminen

Kun ensimmäistä kertaa aloin opettaa Teatterikorkeakoulussa, jännitin sitä, onko minulla mitään annettavaa uusille oppilaille. Mutta olikin ihanaa tavata itseään nuorempia opiskelijoita ja mahdollisesti tulevia työtovereitaan. Nuoret katsovat asioita eri tavalla. Jokainen uusi suku­polvi muuttaa maailmaa.

Paras kotityö

Tykkään organisoida uudelleen laatikoita ja vaatekaappeja – vähän järjestellä asioita. Sitä voisin tehdä useamminkin.

Paras hetki

Tykkään aamuista, siitä, kun uusi päivä alkaa. Lähden siihen innolla mukaan. Välillä aamut voivat olla tosi kiireisiä riippuen siitä, menenkö töihin vai olenko kotona. Lempihetkiäni ovat pitkät aamut, kun ei ole kiire minnekään, ja voi lukea lehteä rauhassa ja syödä aamupalaa.

Paras satsaus

Balettitunti on viikkoni kohokohta. Baletti vie kroppaa oikeaan asentoon ja tuntuu niin hyvältä, että se on aivan sielunruokaa. Baletin harjoitteleminen on hyvin keskittynyttä. En keskity mihinkään muuhun kuin tanssimiseen. Se on aivan ihanaa.

Parasta Suomessa

Olen ylpeä hallituksestamme ja pääministeristä. Naisista, jotka ovat pandemian keskellä johtaneet maata paremmin kuin varmaan missään muussa maassa on osattu. Suomi on yksi parhaiten koronasta selvinneistä maista. Ja tämä on turvallinen maa kasvattaa lapsia.

Paras...

Juoma: Samppanja
Tuoksu: Lasten
Matkakohde: New York
Kulkupeli: Pyörä
Kännykkäsovellus: Instagram
Keittiöväline: Paistinpannu
Kirja: Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin
Elokuva: Notting Hill
Tv-ohjelma: Pose
Biisi: Madonnan Vogue
Vaate: Juhlamekko
Kosmetiikkatuote: Poskipuna
Jäätelö: Vaniljapehmis
Herkku: Tiramisu
Kahvila: Kämp Gallerian Kuuma
Kaupunki: Helsinki
Vuodenaika: Kesä
Huonekalu: Sohva
Kasvi: Orkidea
Iltarutiini: Lukeminen lapsille tai itselle
Kommentoi »