Näyttävät luksussalaatit
Ruoka
Näyttävät luksussalaatit
Rakenna juhlabuffetti ruokaisista salaateista, maukkaista kastikkeista ja erilaisista leivistä. Kun kylmät salaatit ovat valmiina pöydässä tarjolla, ehdit itsekin nauttia juhlistasi. Käytä salaatteihin monipuolisesti laadukkaita raaka-aineita, anna puhtaiden ja raikkaiden ainesten makujen erottua.
10.5.2006
 |
Maku

Salaattisanelua…

* Ruokasalaattien valmistaminen lähtee itse salaatin maustamisesta. Yksinkertaisimmillaan ruokaisan salaatin pohjana on oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustettu revitty salaatti. Yhdistelemällä eri salaattilajikkeita, vihanneksia ja pääraaka-aineita voi rakentaa lukemattomia erilaisia salaattimuunnoksia.

* Erilaisten salaattien ja yrttien valikoima on runsas ja uutuuksia ilmestyy kauppoihin jatkuvasti. Vaihtelua salaatteihin tuovat japanilainen persilja, perilla, mitsuna, frisee, erilaiset basilikat, vuonankaali, mangoldi ja paksoi.

* Hyödynnä salaatteihin myös mahdollisuuksien mukaan oman puutarhan, kasvimaan tai luonnon tuotteita. Väriä salaatteihin saat syötävistä kukista, joita löytyy niin puutarhasta kuin luonnostakin. Esimerkiksi nuoria lehtiä ja versoja voit käyttää lisämakua antamaan, kokeile esimerkiksi herneenversoja, vehnänorasta, apilaa, voikukkaa, auringonkukanversoja, kesäkurpitsankukkaa, suolaheinää, krassinkukkaa, punajuuren naatteja, ketunleipää tai siankärsämöä.

* Jos valmistat nämä kaikki salaatit buffetpöytään, suunnittele työvaiheet ajoissa. Tee sarjatyötä ja paahda esimerkiksi kaikki pähkinät ja siemenet kerrallaan uunissa leivinpaperin päällä 225 asteessa, kunnes ne ovat saaneet väriä. Voit myös paahtaa pähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi.

* Jos sinulla ei ole riittävän isoja tarjoiluastioita salaateille, valmista salaattia toiseen kulhoon jääkaappiin ja täydennä pöydässä tyhjenevää kulhoa.

* Voit joko sekoittaa kastikkeet salaatteihin, tai tarjota erikseen niin, että jokainen saa itse kaataa kastikkeen salaattiinsa.

* Kata pöytään myös suola- ja pippurimyllyt sekä yhdeksi kastikevaihtoehdoksi laadukasta, valmiiksi maustettua öljyä ja balsamicoa.

Kommentoi »