Nauti mitalikahvit kuin olympiavoittaja! Leivo suklaakakku, jota Iivo Niskanen toivoi kultakahveille ystävältään Sami Jauhojärveltä
Ruoka
Nauti mitalikahvit kuin olympiavoittaja! Leivo suklaakakku, jota Iivo Niskanen toivoi kultakahveille ystävältään Sami Jauhojärveltä
Juhlista olympiamenestystä pätkiskakulla, kuten Iivo Niskanen. Näillä vinkeillä leivot maailman muhkeimman suklaakakun!

Kun Iivo Niskanen tuli 50 kilometrin hiihdossa ensimmäisenä maaliin, se tarkoitti paitsi olympiakultaa, myös sitä, että hiihtäjäystävä Sami Jauhojärvi pääsee leipomaan Iivolle kultakakun. Niin oli nimittäin Yle Urheilun mukaan sovittu. Eikä kyseessä ollut mikä tahansa kakku, vaan hurmaavan täyteläinen pätkiskakku.

Ylen mukaan Jauhojärvi ei aio perääntyä lupauksestaan, vaan aikoo selviytyä kakun leipomisesta rouvan avustuksella ja satsata makuun, vaikka sitten ulkonäön kustannuksella.

Koska täydellinen hiihto ansaitsee täydellisen mitalikakun, päätimme reseptin lisäksi heittää kehiin vielä muutaman vinkin.

Näillä pro-vinkeillä Jauhojärvi (ja kaikki muutkin) onnistuvat kakussa

  1. Kakun pohjataikinaan vatkataan valkuaiset erikseen kuohkeaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahto kannattaa sekoittaa muuhun taikinaan kevyesti nostellen, jolloin kakusta tulee kuohkea.
  2. Kakkupohjat voit valmistaa myös isompaan irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi noin 40 minuuttia. Tällöin täytekerrokset jäävät ohuemmiksi.
  3. Samettisen täyteläinen kuorrutus tekee pätkiskakusta ylellisen. Jos täyte on löysää, nosta se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ennen kakun täyttämistä.
  4. Naked cake -kakut ovat nyt supersuosittuja, eikä vähiten niiden hauskan ulkonäön takia. Kakusta saat rennon ja houkuttelevan kun jätät reunat kuorruttamatta. Täyte saa näkyä ja valuakin kerrosten välistä.
  5. Tuhtia kakkua riittää pienikin pala. "Ihan yyper hyvä ja makea suklaakakku, otin vain liian ison palan ekalla kerralla", kommentoi lukijamme Cata.

Kommentoi »