Nappaa ilmaiset viinivinkit ja reseptit! Meillä kotona tarjoaa joka viikko täydellisen juoman herkkureseptille

Nappaa ilmaiset viinivinkit ja reseptit! Meillä kotona tarjoaa joka viikko täydellisen juoman herkkureseptille
Hyviä uutisia viinin ystäville! Tarjoamme joka viikko yhden valmiin ruoka- ja juomaparin. Resepteihimme sopivat ruoat valitsee viiniasiantuntija Ilkka Sirén.
Julkaistu: 19.9.2019

Osaatko valita sopivan viinin ruoan kanssa? Se on vaikeaa, tiedämme! Siksi julkaisemme joka viikko Meillä kotona -sivustolla juomavinkin, joka on täydellinen pari jonkin ajankohtaisen ruoan kanssa. Saat tietenkin samalla myös ruoan reseptin.

Viikottaisen vinkin antaa viiniasiantuntija Ilkka Sirén. Viime viikolla hän suositteli kaalikääretortun kaveriksi täydellistä punaviiniä. Tällä viikolla vuorossa on makea yhdistelmä: porkkanakakkua omenaisen jälkiruokasiiderin kanssa. Ota uusin ohje ja juomavinkki talteen tästä jutusta.

Minulla ei ole mitenkään poikkeuksellisen hyvä haju- ja makuaisti, mutta olen hyvä maistelija, koska tylsistyn helposti.

Ilkka, miten innostuit aikoinaan viineistä?

Asuin aikoinaan Brasiliassa vaihto-oppilaana, ja maata ristiin rastiin reissatessani eksyin sattumalta Etelä-Brasilian viinitarhoille. Alaikäisenä ei viiniä pahemmin tullut maisteltua, mutta viinitilat ja ihmiset onnistuivat tekemään vaikutuksen. Silloin päätin tehdä viinistä itselleni ammatin.

Miten valitset viinin ruoalle?

Siinä ei ole mitään taikuutta tai salatiedettä. Tykkään vaihtelusta, ja kokeilen ruoan kanssa rohkeitakin yhdistelmiä. Mielestäni paras kombo ei aina ole täysin saumaton, vaan yhdistelmässä saa olla myös särmää. Huonostakin kokemuksesta voi oppia jotakin. Pelkästään täydellisten yhdistelmien jahtaaminen on hieman hassua, ja se harvemmin paljastaa mitään uutta ruoasta tai viinistä.

Millainen viini saa sinut innostumaan?

Innostun, kun viini yllättää minut täysin. Maistelen viinejä monipuolisesti eri maista ja viinialueilta sekä monenlaisia viinityylejä eri hintaluokissa, koska viinin monimuotoisuudessa mielestäni piilee koko homman juju. Olen kuitenkin vain ihminen, joten tietyt rypälelajikkeet ja alueet pyörivät tutkallani useammin kuin toiset.

Minulla ei ole mitenkään poikkeuksellisen hyvä haju- ja makuaisti, mutta olen hyvä maistelija, koska tylsistyn helposti. Tästä syystä en kykene tuudittautumaan yhteen viinityyliin, vaan etsin jatkuvasti viinejä, jotka yllättävät positiivisesti.

Mikä on kiinnostavin viinitrendi juuri nyt?

Natu- tai alkuviini on se näkyvin viinitrendi tällä hetkellä, mutta henkilökohtaisesti pidän laajempaa sustainable winemaking -trendiä erityisen kiinnostavana. Ekologisesti kestävällä tavalla valmistetut viinit ovat ilmastonmuutoksesta johtuen kenties se isoin ja kaikista tärkein trendi tällä hetkellä, mutta se on myös trendi, joka kasvaa pakosta. Jos haluamme nauttia viiniä jatkossakin, tämän “trendin" on mentävä muiden edelle.

Julkaisemme uuden viinivinkin joka keskiviikko Meillä kotona -sivustolla. Saat vinkin kätevästi sähköpostiisi myös tilaamalla kaksi kertaa viikossa ilmestyvän Meillä kotona -uutiskirjeen.

Nappaa jo ilmestyneet viinivinkit ja reseptit talteen:

Kommentoi »