Nämä keittiöt sinä haluat nähdä! Trendikäs mustikka ja hempeä kashmir ovat ihastuttavia kokonaisuuksia

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Topi-Keittiöt
Nämä keittiöt sinä haluat nähdä! Trendikäs mustikka ja hempeä kashmir ovat ihastuttavia kokonaisuuksia
Keittiöissä saa nyt näkyä persoonallisuus eikä kaiken tarvitse olla kiiltävää valkoista. Nämä kaksi keittiötä ovat kuin eri maailmoista: toiseen valittiin rohkea mustikan sävy, toinen hurmaa kashmirin pehmeydellä.
Julkaistu: 11.1.2021

Rohkea kaupunkilaiskodin pikkukeittiö

Matti, 35, asuu trendikkäässä kaupunkikodissa Helsingin Töölössä. Hän on kotoisin Kuopiosta, ja siksi hän valitsi keittiöönsä mustikansiniset Kosketus-mallin ovet, jotka muistuttavat häntä kotiseudun metsistä ja Kallavedestä.

Hän halusi työtasoihin helppohoitoista laminaattia, jottei jokaista punaviinitahraa tarvitse varoa.

Tämän keittiön kaapistoissa on maalatut mdf-ovet, jotka ovat Topi-Keittiön mallistoa Kosketus. Vedinten mallinumero on 65, laminaattitaso mattapintainen marmori F421.

Pienessä keittiössä säilytystilaa saatiin mukavasti 40 senttiä leveään komeroon. Ulos vedettävät sisälaatikot ovat käytännölliset, koska niissä myös takana olevat tuotteet saa käden ulottuville.

Huikean näyttävä allas on Lapetekin mattamusta Dalago 6. Hana on myös mattamusta Lapetekin Lino-A.

Keittiön nurkka hyödynnettiin niin, että tason päälle lisättiin 60 senttiä leveä komero, josta tehtiin aamiaiskaappi. Kaapin ansiosta keittiö pysyy siistinä, kun kaikki keittiön pienkoneet voi piilottaa sinne.

Aamiaiskaapin valaistus on kevyt mutta tehokas LED-Reno. Magneeteilla kiinnitettävät valaisimet on helppo irrottaa ja ladata USB-johdolla. Kaappiin on asennettu myös pistorasia vedenkeitintä varten.

Särmää rohkeasti sisustettuun keittiöön tuo musta allas ja hana. Erillistä välitilalevyä ei tarvita, vaan koko taustaseinä on upeaa tiilitapettia. Seinä pääsee oikeuksiinsa ja toimii koko tilan katseenvangitsijana kun yläkaappeja ei ole.

Kahden aikuisen hempeä ja harmoninen keittiö

Tiina ja Antti remontoivat 1980-luvun omakotitalonsa, kun lapset muuttivat pois kotoa. He halusivat vaalean, kotimaisen keittiön, joka kestää aikaa.

Iäkkäät kodinkoneet haluttiin päivittää nykyaikaisiin laitteisiin ja niiden käyttökorkeutta nostettiin ylemmäksi. AEG:n höyryuunissa ruuanlaitto on vaivatonta.

Tiina oli nähnyt messuilla aamiaiskaapin ja sellainenkin saatiin piilotettua korkeaan komeroon keittiön oikeaan reunaan.

Tässä keittiössä on maalatut mdf-ovet Topi-Keittiön mallistosta Kosketus, värinä on kashmir. Työtilan yläpuolella kokonaisuutta täydentävät pystykuvioiset melamiiniovet mallistosta Aitta, uutuusväri on hunaja tammi. Vedinmallin numero on 68. Työtaso on massiivitammea.

Aamiaiskaapissa säilytetään astioita ja pienkoneita. Aamiaiskaappiin lisättiin marmorikuvioinen taustalevy, joka jatkaa kauniisti välitilaa kun kaapin ovi on auki. Taso ja hyllyt ovat massiivitammea. Kaapissa on myös valaistus.

Aamiaiskaapissa on kätevät ulosvedettävät sisälaatikota, jotka tuovat takimmaisetkin tavarat käden ulottuville. Laatikoissa säilytetään astioita ja sellaisia ruokailuvälineitä, joita käytetään harvemmin.

Astianpesukone sijoitettiin korkean kaapin viereen alakaapistoon. Se on kauniisti piilossa integroituna kahden etusarjan taakse, jolloin alakaappien yleisilme pysyy yhtenäisenä.

Kierrätys on tärkeä osa Tiinan ja Antin arkea. Vaikka kädet olisi täynnä, laatikon avaus onnistuu vain jalan painalluksella.

Saarekkeeseen on upotettu Bora liesi-liesituuletin-yhdistelmä, joka moderni ja huomaamaton.
Allas on Lapetekin Blanco Sona XL 6 ja hana kullanvärinen Lapetekin Lino-A.

Tiina halusi keittiöönsä kullanvärillisen hanan, joka on kuin keittiön kruunu. Kashmirin väristen ovien seuraksi sopii hyvin marmori ja lämpimän puun sävy.

Kommentoi »