Näin valitset sopivan lämmitysjärjestelmän – Katso erilaiset vaihtoehdot!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Nibe
Näin valitset sopivan lämmitysjärjestelmän – Katso erilaiset vaihtoehdot!
Rakennatpa uutta taloa tai korjaat vanhaa, pääset jossain vaiheessa valitsemaan talon lämmitysjärjestelmän. Tulevaisuuden kannalta yhä tärkeämpää on lämmitysmuodon ympäristöystävällisyys, helppokäyttöisyys ja toimintavarmuus. On tärkeää pohtia myös sitä, miten lämmityskustannukset pysyvät kurissa pitkällä aikajänteellä.
Julkaistu: 5.4.2019

Maalämpö sopii uuteen tai vanhaan taloon

Maalämpö on suosittu vaihtoehto uuteen tai vanhaan taloon, sillä se on monipuolinen ja tehokas. Maalämpö sopii sekä uudis- että korjausrakentamiseen, kunhan lämmönjakotapa on vesikiertoinen, kuten patteri- tai lattialämmitys. Maalämpö sopii pieniin ja suuriin rakennuksiin, mutta mitä suurempi rakennus on, sitä paremmin sen hyödyt tulevat esille. Maalämpöjärjestelmän hankintahinta on jonkin verran muita lämmitysmuotoja korkeampi, mutta sen hyvä energiatehokkuus kattaa hankintahinnan jopa alle kymmenessä vuodessa normaalikokoisessa omakotitalossa.

Maalämpöpumppu tuottaa tasaista ja miellyttävää lämpöä. Modernit NIBE invertterimaalämpöpumput mukauttavat tehoaan automaattisesti talon energiantarpeeseen. Maalämpö tarjoaa mukavuutta myös kesällä: se tuo mukanaan myös maaviilennysmahdollisuuden. Energiakaivo, josta talvella kerätään lämpöä, luovuttaa kesäkuumilla viileyttä, joka voidaan jäähdytysjärjestelmällä siirtää erittäin pienellä sähkönkulutuksella sisätiloihin.

Ilma-vesilämpöpumppu lämmittää ja viilentää

Ilma-vesilämpöpumppu sopii kaikenlaisiin kohteisiin, uusiin ja vanhoihin taloihin, pientaloihin ja isoihin kiinteistöihin. Ilma-vesilämpöpumppu on erityisen hyvä vaihtoehto kohteissa, joissa tontille ei voi toteuttaa maalämmön vaatimaa lämmönkeruuputkistoa tai energiakaivoa.

Ilma-vesilämpöpumpussa talon ulkopuolelle sijoitettava yksikkö tiivistää ilmasta lämpöenergiaa, joka siirretään talon sisälle vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitykseen ja lämpimän käyttöveteen. Kaikki NIBE ilma-vesilämpöpumput ovat invertteriohjattuja, joten ne mukauttavat tehoaan tarpeen mukaan. Ne voivat tuottaa lämmityksen lisäksi viilennystä yhdellä ulkoyksiköllä.

Poistoilmalämpö voi säästää jopa puolet lämmityslaskusta

Poistoilmalämpö sopii parhaiten uudisrakennuksiin, joissa voidaan suunnitella poistoilmalämpöpumpulle sopiva ilmanvaihtokanavisto. Poistoilmalämpöpumppu ottaa talteen talon poistoilmaan sitoutunutta lämpöä ja sen avulla lämmityskustannuksissa voi säästää 40–50 prosenttia. NIBE poistoilmalämpöpumput mahtuvat pieneen tilaan. Pumput hoitavat sekä kodin lämmityksen, ilmanvaihdon että käyttöveden lämmityksen.

Uusimmat, invertteriohjatut NIBE poistoilmalämpöpumput ovat niin tehokkaita, että ulos puhallettava ilma on selvästi pakkasella vaikka ulkona olisi lämpöasteita. Tällöin lämpöpumpulla tuotetaan uusiutuvaa energiaa ja vuosihyötysuhde on entistä parempi.

Voit uusia lämmitysjärjestelmästä vain osan

Jos vanhan talon öljy- tai puukattila toimii hyvin ja öljysäiliö on kunnossa, ei nykyistä lämmitystä kannata poistaa. Sen rinnalle kannattaa kuitenkin asentaa ilma-vesilämpöpumppu, jolloin lämmityskustannuksista voi helposti nipistää jopa kolmanneksen.

Ilma-vesilämmitys kannattaa mitoittaa ja asentaa niin, että sen saa helposti laajennettua päälämmitykseksi, kun öljy- tai puulämmitystä ei enää haluta pitää kunnossa.

Ilma-vesilämpöpumpun hankinta on helppoa ja asennus nopeaa. Koska energiakaivoa ei tarvita, ei tarvita myöskään rakennusvalvonnan toimenpidelupaa. Pihalla ei tarvitse tehdä muuta kuin tukeva alusta ulkoyksikölle ja katsoa läheltä sadevesikaivo kondenssivedelle. Hankinnan kustannukset ovat kohtuulliset ja pienemmät energiakustannukset tuovat nopeasti säästöjä.

Hyödynnä myös auringon ilmainen energia

Aurinkosähkön kannattavuus pientuotannossa perustuu siihen, että suurin osa tuotetusta sähköstä käytetään itse ja ostettavan sähkön määrä minimoidaan. Koska auringonpaiste ja lämmöntarve sattuvat harvoin samaan aikaan, on NIBE kehittänyt ratkaisun, jonka avulla voidaan varastoida auringon energiaa NIBE lämpöpumpulla lämpimään käyttöveteen ja lämmitysjärjestelmään. Näin lämmityksen tarvetta voidaan vähentää silloin kun aurinko ei paista. Näin aurinkosähköä saadaan enemmän omaan tuottavaan käyttöön.

Aurinkopaneelit muuntavat auringonpaisteen sähköksi ja tiedonsiirtomoduuli siirtää tiedon virrantuotosta lämpöpumpulle. Lämpöpumppu ja tiedonsiirtomoduuli voidaan liittää myös jo olemassa oleviin aurinkosähköjärjestelmiin. Tieto saadaan näkymään myös NIBE Uplink -etäseurannassa.

NIBE Uplinkin ja internetin avulla saat älypuhelimellasi tai tabletillasi nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta, missä ja milloin vain. Lämmitystä ja käyttöveden lämpötilaa ja kulutusta voi seurata ja ohjata helposti. Jos järjestelmään tulee häiriö, siitä tulee ilmoitus sähköpostiin ja vikaan voidaan reagoida nopeasti.

Onko lämmitysjärjestelmän pohtiminen ajankohtaista sinulle? Pyydä tarjous tästä!

Ota heti suunnittelun alkuvaiheessa yhteyttä asiantuntevaan asennusliikkeeseen, jotta saat varmasti oikein mitoitetun ja asennetun lämmitysjärjestelmän. Voi tilata myös koko projektin avaimet käteen -toimituksena. Lähimmän NIBE jälleenmyyjän löydät osoitteesta www.nibe.fi.

NIBE F1255 invertteriohjattu maalämpöpumppu mukautuu talon energiantarpeeseen.

NIBE Polar ilma-vesilämmityspaketissa on älykkäällä ohjauksella varustettu sisäyksikkö VVM 320 ja ulkoyksikkö lämpöpumppu F2120. Yhdessä ne muodostavat valmiin lämmityskokonaisuuden suurempiinkin pientaloihin.
NIBE F750 - SAM 41 on keskikokoisiin ja isompiin pientaloihin ja rivitaloasuntoihin tarkoitettu invertteriohjattu poistoilmalämpöpumppujärjestelmä, joka huolehtii tilojen ja käyttöveden lämmityksen lisäksi kodin ilmanvaihdosta
Kommentoi »