Kotivinkki

Näin säilytät joulukoristeetNäin säilytät joulukoristeet

Pallot pakettiin ja nauhat vessapaperihylsyn ympärille! Pakkaa joulukoristeet säilöön hyvin, ja säästät hermojasi ensi jouluna.
Teksti Maija Kangasluoma
  • Suosi joulukoristeiden säilytyksessä isoja kannellisia muovi- tai pahvilaatikoita. Kirjoita laatikon sisältö sekä lyhyen että pitkän sivun yläkulmaan, jotta teksti näkyy joka suuntaan. Koska koristeet ovat käytössä vain kerran vuodessa, ne voi säilöä hankaliinkin paikkoihin, kuten yläkaappeihin ja kellarikomeroihin.  
  • Mieti, missä järjestyksessä koristeet otetaan käyttöön. Pakkaa omaan laatikkoonsa esimerkiksi ensimmäisenä tarvittavat jouluvalot ja niiden muuntajat, varalamput sekä jatkojohdot. Valitse oma laatikkonsa kuusenkoristeille, jotka otetaan yleensä esille viimeisinä.  
  • Säästä herkkien lasipallojen alkuperäispakkaus. Voit kokeilla myös halkaistua munakennoa, jonka asettelet pallojen molemmin puolin. Kääräise kuusenkoristenauhat pahvin tai talouspaperihylsyn ympärille. Älä hilloa kaappiin pakettipaperien jämiä: niitä tulee harvoin käytettyä. Kynttilöiden ulkonäkö ja paloturvallisuus taas voivat kärsiä pitkästä säilytyksestä.  
  • Karsi turhat koristeet japanilaisen Konmari-tekniikan säännöllä: kysy itseltäsi, tuottaako esine sinulle iloa. Jos ei, luovu siitä. Muista, että rikkinäiset valosarjat kuuluvat sähkö- ja elektroniikkaromun keräykseen.

Vinkkejä antoi Tarja Kapp ammattijärjestäjäpalvelu Kodin kevennyksestä.

Julkaistu: 2.1.2016