
Oletko bilehile vai luuletko niin?
Kuinka paljon joulukoristeita omistat? Ole rehellinen ja mieti, mitä juhlia kotonasi järjestät ja mistä koristeista pidät eniten. Arvota niistä tärkeimmät. Jos löydät vuosikymmeniä vanhoja ja hapertuneita, rikkinäisiä ja toimimattomia koristeita, kierrätä ne.
Varaa joulukoristeille tila ja keskitä
Yhdistä kaikki juhlarekvisiitat yhteen paikkaan. Niiden palauttaminen paikoilleen on helpompaa, kun tila on mietitty vain näille tarvikkeille. Älä pidä sesonkilaatikoita paraatipaikalla, koska sisältöä ei tarvita päivittäin.
Pussita, kääri ja laatikoi joulukoristeet
Lajittele pienet koristeet läpinäkyviin, uudelleensuljettaviin pusseihin. Säästä herkkien lasipallojen alkuperäispakkaus. Voit kokeilla myös halkaistua munakennoa, jonka asettelet pallojen molemmin puolin. Kääri nauhamaiset koristeet talouspaperihylsyn ympärille. Hanki kannellisia ja läpinäkyviä laatikoita rekvisiitan säilytykseen. Ne on helppo pinota päällekkäin.
Mieti myös, missä järjestyksessä koristeet otetaan käyttöön. Pakkaa omaan laatikkoonsa esimerkiksi ensimmäisenä tarvittavat jouluvalot ja niiden muuntajat, varalamput sekä jatkojohdot. Valitse oma laatikkonsa kuusenkoristeille, jotka otetaan yleensä esille viimeisinä.
Huomio joulukoristeiden säilytyksessä vuodenkierto
Ajattele neljää vuodenaikaa ja jaa jokaiselle omat tilansa. Jaa iso laatikko neljään osaan tai ota neljä pienempää laatikkoa tilan ja koristeiden määrän mukaan. Kirjoita teipinpalaan sesongin nimi ja pane teippi laatikon kylkeen. Kevät (pääsiäinen, vappu), kesä (kesäsesonki, rapujuhlat), syksy (halloween), talvi (itsenäisyyspäivä, joulu, uusivuosi). Varaa myös syntymäpäivärekvisiitalle oma tilansa, jos sellaista sinulla on.