Näin hankit juuri sinulle sopivan lämmitysjärjestelmän – katso vaihtoehdot ja valitse!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Jäspi
Näin hankit juuri sinulle sopivan lämmitysjärjestelmän – katso vaihtoehdot ja valitse!
Lämmitysjärjestelmä on yksi omakotitalon suurimmista investoinneista, on kyse uuden talon rakentamisesta tai vanhan remontoinnista. Uudessa talossa ratkaiseva kriteeri voi olla talon koko, mutta vanhan talon lämmitysremontissa kannattaa huolella pohtia investoinnin suuruutta suhteessa siitä saataviin säästöihin. Katso apua Jäspi-valintaoppaastamme!
Julkaistu 12.3.2020

Lämmitysjärjestelmän valintaan ei ole yhtä ja ainoaa oikeaa ratkaisua. Ilmastolle ystävällinen lämmitystapa on tietysti tärkeä kriteeri, mutta etenkin lämmitysremontissa kannattaa pohtia tarkasti remontin investointikustannusta suhteessa lämmityskuluissa saatavaan säästöön. Jos lämmitysremontti maksaa nyt 15 000 euroa, kannattaa laskea, missä ajassa se kulminoituu lämmityskulujen säästönä. Edullisempi remonttivaihtoehto voi olla paljon järkevämpi sekä investointina että lopulta myös käyttökuluissa.

Kannattaa myös pohtia, kannattaako 1970-luvun taloon tehdä lämmitysremonttia vain myyntihinnan nousemisen toivossa – lämmitysremontti ei välttämättä nosta talon hintaa etenkään huonolla tai syrjäisellä alueella, mutta asumisviihtyvyttä se parantaa selvästi. Uudet järjestelmät ovat myös helppokäyttöisiä.

Lämmitysjärjestelmän suunnitteluun kannattaa pyytää ammattilaisten apua.

Etenkin vanhoissa taloissa usein paras lopputulos saadaan eri lämmitysjärjestelmien yhdistelmällä. Uusissa taloissa maalämpö voi olla järkevin valinta, jos talo on iso ja siinä aiotaan asua pitkään – maalämpö on investointina kallis mutta käyttökustannuksiltaan edullinen. Erilaiset hybridit, joissa on mukana ilma-vesilämpöpumppu, ovat erittäin hyviä vaihtoehtoja myös uusiin taloihin.

Raisiossa toimiva Kaukora Oy on tarjonnut erilaisia lämmitysvaihtoehtoja jo vuosikymmenen ajan. Sen tunnetuimpia tuotteita ovat Jäspi-merkkiset Suomen myydyimmät vedenlämmittimet ja ilma-vesilämpöpumput sekä Jämä-tuotemerkillä kulkevat maalämpöpumput.

Kaikilla ratkaisuilla ja järjestelmien yhdistelmillä saat kotiisi toimintavarman lämmitysjärjestelmän, mutta suunnittelusta ei kannata tinkiä. Ammattilaiset osaavat suunnitella juuri sinuun taloosi sopivan järjestelmän. Jäspi-valintaoppaamme auttaa sinut alkuun järjestelmän valinnassa – vastaa siis kysymyksiin ja lue lisää!

2 kommenttia