Nahkarahin paluu ja 7 muuta merkkiä siitä, että 90-luku on tulossa takaisin sisustukseen
Sisustus
Nahkarahin paluu ja 7 muuta merkkiä siitä, että 90-luku on tulossa takaisin sisustukseen
Ysärituulet puhaltavat: takavuosien kammotus, nahkainen nappirahi, on taas trendikäs. Sen lisäksi myös muut 1990-luvun ihmeet – kuten rottinkinen pallotuoli, Venetsia-tuoli, möhkösohvat, holvikaaret ja kuivakukat – ovat tehneet komean paluun trendikkäisiin koteihin.
Julkaistu 23.3.2018
Avotakka

1. Nahkainen nappirahi

Elloksen vintagekokoelman rahit myytiin loppuun.

Marokkolaistyyliset pouffit ovat näkyneet sisustuskuvissa jo hyvän tovin, mutta nyt tuloaan tekee hienostuneen rahin krouvimpi suomalaisserkku nahkapalli, joita näkyi joka kodissa 1990-luvulla. Rahi ilmaantui ruskeana ja harmaana hiljattain Elloksen vintagemallistoon, mutta myytiin nopeasti loppuun. Samanlaisia voi metsästää kirppareilta.

2. Rottinkinen pallotuoli

Granitin rottinkinen uutuustuoli on aivan niin kuin silloin ennen.

Jokaisen ysäriteinin unelmahuonekalu, rottinkinen pallotuoli eli papasan-tuoli, on taas täällä. Granitin kevätmallistoon kuuluva pallotuoli on täsmälleen samanlainen kuin takavuosien löhöpesä.

3. Möhkösohvat

Hayn Hackney-sohvassa on ysärihenkinen muoto ja väri.

Sirojalkaiset sohvat ovat kenties vielä kevään trendikkäimmät, mutta tulollaan ovat 1990-luvun jalattomat, muhkeat sohvat. Ysärillä sohvat olivat tietenkin tummanvihreitä.

4. Venetsia-tuoli

Miten hyvältä näyttävätkään Venetsia-tuolit A.S.Helsingön modernissa keittiössä! Vai ovatko ne aidot Cescat?

Tällaisilla tuoleilla keikuttiin monessa suomalaiskeittiössä 1980–90-luvulla. Kyseessä eivät useimmiten kuitenkaan olleet Marcel Breuerin vuonna 1928 suunnittelemat alkuperäiset Cesca-tuolit, vaan Askon valmistamat kotimaiset Venetsia-tuolit. Tuoleja löytyy vielä pikkurahalla kirppareilta ja nettihuutokaupoista.

5. Holvikaaret

Holvikaaria näkee nyt paljon pohjoismaisissa sisustuskuvissa. Kuva ja tuolit Broste Copenhagenin.

Juuri kun olemme saaneet revittyä 1990-luvun holvikaariset oviaukot suorakulmaisiksi, ne tulevat takaisin. Sisustuksissa ympäri maailman näkee nyt paljon pyöristettyjä oviaukkoja.

6. Peilipinnat

Marmoritaso ja pronssinvärinen peilipylväs muodostavat tyylikkään yöpöydän.

Peilit eri muodoissaan ovat taas arvossaan. Ysärihenkiset pronssipeilit, palapeilit, peilitasot ja -pöydät eivät enää näytä yökerhosta repäistyiltä vaan ihan raikkailta tapauksilta.

Chaplinsin peili voisi olla suoraan menneiltä vuosikymmeniltä.

7. Voimakas violetti

Lovely Linenin violetit lakanat näyttävät tuoreilta. Jos alla olisi rypytetty ysärihenkinen helmalakana, vaikutelma olisi toinen.

Pantone valitsi vuoden 2018 väriksi voimakkaan Ultra Violetin. Vuosituhannen vaihdetta henkivä väri on hiipinyt jo muotiin, ja ensimmäisiä merkkejä violetin paluusta sisustukseen on näkyvissä.

8. Kuivakukat

Artillerietin musta Ponny-vaasi on täytetty kuivakukilla.

Rapisevat kuivakukka-asetelmat kuuluivat 1980–90-luvulle kuin voikukka kedolle. Ruotsalainen supertrendikäs Artilleriet kauppaa myymälässään jo ihan pokkana kuivakukkakimppuja ja käyttää kuivakukkia myös vaasikuvissaan.

Näitä vielä odotellaan:

  • Viuhkat seinällä.
  • Rocky-vuodesohvan paluu.
  • Puhallettavat muovihuonekalut.

2 kommenttia