Naapurin mummu ilmiantoi poliisille Millan "valtavan ammattimaisen huumeviljelmän" – kuva paljastaa, että ei mennyt ihan putkeen
Piha ja puutarha
Naapurin mummu ilmiantoi poliisille Millan "valtavan ammattimaisen huumeviljelmän" – kuva paljastaa, että ei mennyt ihan putkeen
Kannattaa varoa, mitä parvekkeellaan kasvattaa. Huolestunut naapuri voi nimittäin ilmiantaa viattoman hyötykasviviljelmäsi poliisille, kuten Millalle kävi.
Julkaistu 29.5.2018
Meillä kotona

Itävallan Wienissä asuvan Millan, 30, maanantaiaamu muuttui astetta jännittävämmäksi, kun paikalliset poliisit saapuivat ratsaamaan naisen parvekkeen. Milla kertoi epätavallisesta herätyksestään Facebookin suositussa Ei menny niinku Strömsössä -ryhmässä.

– Ja hienosti alkoi aamu, kun jumalattoman yrmeä itävaltalainen poliisipartio kolkutti oveen ja tokaisi, että henkkarit esille heti ja nyt. Totta kai, eipä tässä mitään, unihiekat karisi silmistä tosi tehokkaasti. Syytä kun varovasti kyselin, ilmoittivat poliisit, että rouvan parveke pitäisi päästä tutkimaan.

Milla oli aivan ihmeissään ja hämmentynyt poliisien pyynnöstä. Kävi ilmi, että naapurin vanha rouva oli tehnyt kiireellisen ilmoituksen "valtavasta ammattimaisesta huumeviljelmästä, joka näkyy jo hänen parvekkeellensa asti".

Seuraavaksi poliisit jo ryntäsivätkin Millan parvekkeelle ratsiaa suorittamaan. Melko pian asian todellinen laita kuitenkin selvisi yrmeille lainvalvojillekin – ja naurussa oli pitelemistä. Millan ”ammattimainen huumeviljelmä” paljastui nimittäin kokoelmaksi aivan tavallisia keittiöyrttejä. Millan parvekkeella kasvaa muun muassa basilikaa, oreganoa, timjamia, chiliä ja minttua.

Tässä on Millan parvekkeella kasvava "valtava ammattimainen huumeviljelmä"...eli siis aivan tavallisia keittiöyrttejä.

– Herroja nauratti onneksi kovasti ja toiselle annoin rasiallisen yrttejä mukaankin, kun vaimo oli kuulemma illalla laittamassa pastaa.

"Paikalliset jättävät kaikki Suomen Ulla Taalasmaat varjoonsa ihan 6-0"

Milla on paljasjalkainen tamperelainen, mutta muutti Wieniin neljä vuotta sitten suorittaakseen toisen maisterintutkintonsa. Visiitti venähti suunniteltua pidemmäksi Millan tavattua opiskelukaupungissaan paikallisen miehen. Milla kertoo, että Itävallassa naapureiden kyttääminen on enemmän sääntö kuin poikkeus.

– Täällä paikalliset jättävät kaikki Suomen Ulla Taalasmaat varjoonsa ihan 6-0. Todella intiimejä kysymyksiä satelee ihan tuntemattomilta. Jos sattuu vaikka olemaan uusi mekko päällä, niin naapuri saattaa tulla taputtelemaan mahaa ja kyselemään, koska vauva on tulossa.

Viljelmän ilmiantaneen, kerrosta ylempänä asuvan naapurin mummon Milla tiesi aiemmin vain nimeltä ja ulkonäöltä.

– Paikallisille mikään niin sanottu Suomi-normi ei ole tabu, joten en ole yhtään yllättynyt tuosta parvekekyttäyksestä. Olisi kuitenkin kiva tietää, millä Indiana Jones -tempulla tuo naapurin rouva pääsi noin pitkälle kurkistelemaan, Milla pohtii.

Myöhemmin Milla saikin tietää toiselta naapuriltaan, että mummo oli käyttänyt selfietikkua apunaan saadakseen kuvia poliisille viljelmästä.

Poliisitempauksesta huolimatta Milla ei ole naapurilleen vihainen, vaan aikoo jopa viedä hänelle tuliaisiksi kasvattamiaan yrttejä. Toki hieman pilke silmäkulmassa.

– Miehelle jo kirosin, että käyn ostamassa oikean kannabiskasvin, jotka ovat täällä laillisia "koristekasveina", ja askartelen siitä kranssin tuon mummun oveen, mutta hän sai toppuuteltua. Joten vien sitten vaikka purkin tulista pestoa, Milla nauraa.

7 kommenttia