Muuttovalmis hirsitalo on helppo ratkaisu omakotirakentajalle – moderni hirsikoti kestää aikaa eikä painu

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Finnlamelli
Muuttovalmis hirsitalo on helppo ratkaisu omakotirakentajalle – moderni hirsikoti kestää aikaa eikä painu
Haaveiletko hirsitalon tunnelmasta ja uuden puun tuoksusta? Nyt hirsitalon toteuttaminen on helpompaa kuin koskaan: Finnlamellin muuttovalmis hirsitalo nousee 9 kuukaudessa.
Julkaistu: 14.6.2018

Omakotitalon tai kesämökin rakentaminen tuntuu etenkin ensikertaiselle hermoja raastavalta savotalta. Edessä on pelottavia kysymyksiä: miten budjetti pitää, kuka pitää huolen aikatauluista ja kuka vastaa, että kaikki menee juuri niin kuin pitää?

Viime vuosina muuttovalmiiden talojen rakentaminen on yleistynyt selvästi, ja muuttovalmis talo on helpoin ratkaisu omakotiunelman toteuttamiseen. Nyt myös hirsitaloja ja -huviloita saa muuttovalmiina. Muuttovalmiin talon etu on pitävä budjetti, tarkka aikataulu, sujuva prosessi ja varma muuttopäivä, joka sovitaan jo talokaupan yhteydessä.

Muuttovalmis hirsitalo on mahdollista räätälöidä omien toiveiden mukaan.

Kun valinta talomallista on tehty ja suunnitelmat ovat valmiit, tehdään yksi sopimus, jossa on eritelty kaikki osa-alueet. Alajärvellä Etelä-Pohjanmaalla toimiva Finnlamelli aloitti muuttovalmiiden hirsitalojen valmistamisen viime vuonna. Kiinteä hinta ja aikataulutus talotoimituksissa perustuu kuitenkin pitkään kokemukseen, joka tulee yrityksen ostaneen Designtalon kautta. Finnlamelli on nyt siis osa DEN-konsernia, johon kuuluvat Designtalo, Finnlamelli, Ainoakoti, Talliosake, Pohjan Teko ja Pohjan Geo. Konserni valmisti viime vuonna yhteensä 429 muuttovalmista kotia, joista kaikki ajallaan – tai jopa etuajassa.

Myös vapaa-ajan asunto on mahdollista tilata muuttovalmiina.

Muuttovalmis hirsitalo ei tarkoita valmiiksi suunniteltua vakiomallia, vaan jokaisen talon voi muokata omien toiveiden näköiseksi, kokoiseksi ja muotoiseksi yksityiskohtia myöten. Ideointi- ja suunnittelu tehdään yhdessä tulevan asukkaan ja talotehtaan kanssa.

Muuttovalmis hirsitalo pitää ryhtinsä eikä painu

Hirsitalojen etuna on pidetty kautta aikojen niiden kestävyyttä – Suomessa on vieläkin pystyssä hirsitaloja jopa 1800-luvulta. Vanhoissa taloissa ongelmana on ollut hirsien painuminen ajan myötä. Finnlamellin talot valmistetaan lamellihirrestä, ja uusissa muuttovalmiissa hirsitaloissa painumaton RYHTI-hirsi on vakiona. Painumattomuus perustuu hyvään suunnitteluun ja ammattitaidolla toteutettuihin teknologisiin ratkaisuihin.

RYHTI tarjoaa myös monia mahdollisuuksia nykyaikaiselle arkkitehtuurille. Hirret pystytään liittämään toisiinsa todella tarkasti ilman että puun elävä tunnelma rakennuksessa kärsii. Rohkeatkin arkkitehtoniset kokeilut ovat mahdollisia, esimerkiksi virtaviivaisen ohuet linjat ja näyttävät lasipinnat tuovat tämän päivän hirsiasumiseen sopivan ripauksen suuren maailman tuulahduksia.

Painumaton hirsi mahdollistaa moderni arkkitehtoniset ratkaisut.

Painumattoman hirren liikkumista ja elämistä ei tarvitse huomioida liikuntavaroilla, ja karapuut, liukuraudat ja puutapitukset voi unohtaa. Finnlamellin RYHTI-hirsi tekee rakenteista entistäkin jämäkämmät ja sen avulla voi rakennukseen tuoda modernia ilmettä sekä ajatonta tyyliä.

Finnlamellin painumaton RYHTI-hirsi on saatavissa myös valmiiksi pystytettyihin talopaketteihin sekä City- että Moderni tasanurkka -ratkaisuilla.

Finnlamellin Ryhti-hirsi ei painu aikojen saatossa. Painumattomuus perustuu lamellihirteen.

Muuttovalmis hirsitalo valmistuu 9 kuukaudessa – näin se tapahtuu!

Nykyaikaisissa hirsitaloissa on paljon ikkunapintaa ja persoonallisia muotoja.

Kun yhteinen ideointi- ja suunnitteluvaihe Finnlamellin asiantuntijan kanssa on valmis, rakentaminen voi alkaa. Näin projekti etenee:

1–2 kk: Ennen aloittamista tontti tulee saattaa rakentamiskuntoon. Jos et itse halua hoitaa tonttia rakennusvalmiiksi, voit teetättää työn Finnlamellin verkoston ammattilaisilla tai pyytää heitä valitsemaan paikkakuntasi luotettavimmat kumppanit tonttitöihin.

3–4 kk: Kodin pystytys alkaa. Perustus on valmis muutamassa päivässä. Kokeneiden kirvesmiesten käsissä muuttovalmiin hirsitalon jykevä runko nousee päivässä tai kahdessa.

5–6 kk: Voit seurata rakentamisen etenemistä ja kotisi valmistumista rennosti kotisohvalta tai lomareissusta käsin. Tähän on apuna Finnlamellin extranet, johon uudet asiakkaat saavat käyttöoikeudet.

7–8 kk: Sisustaminen alkaa. Kotisi luonne syntyy itse valitsemillasi kalusteilla, väreillä, pintamateriaaleilla sekä kodinkoneilla. Viimeistelyvaiheessa talotehtaan puolesta asennetaan muun muassa keittiö- ja kylpyhuonekalusteet aina valoja myöten.

9 kk: Saat uuden hirsikotisi avaimet käteen. Pistä sauna lämpiämään ja hengitä kotisi puhdasta sisäilmaa.

Lue lisää:

1 kommentti