Kotivinkki

Muusikko Pertti Neumann kokkaa yksinkertaisesti ja vahtaa keittiön siisteyttä – ”Tiskipöytä on silmätikkuni”

Muusikko Pertti Neumann kokkaa yksinkertaisesti ja vahtaa keittiön siisteyttä – ”Tiskipöytä on silmätikkuni”
Muusikko Pertti Neumannilla on varmat keinot rentoutua kotona: oma laiskanlinna sekä pienoismallien rakentaminen. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.

Paras paikka kotona

Kyllä se on tämä kuuluisa laiskanlinna: iso tv-nojatuoli, jossa on sellainen mekanismi, että voi nostaa jalat lepoasentoon. Olen rakentanut siihen tukikohtani, ja se on joka ilta käytössä.

Paras tapa kokata

Teen mahdollisimman yksinkertaista ruokaa yksinkertaisilla välineillä. Olen huono käyttämään minkäänlaisia kodinkoneita. Minun sotkuni syntyvät käsikopelolla puukauhan, kattilan ja paistinpannun avulla. Liikun aika spartalaisella tasolla. Mutta ruoka maistuu silti hyvältä, kun se onnistuu. Se kelpaa minulle, kundeilleni ja rouvakkeellekin. Bravuurini on aamiaismunakas, jonka päälle silppuan tuoretta tomaattia, herkkusieniä ja savukinkkua.

Paras kotihomma

Minulle on tärkeää, että tulee siistiä ja puhdasta. Olen ottanut silmätikukseni keittiön tiskipöydän, hellan ja kaikki tasot, joilla tehdään ruokaa. Minulla on jopa neuroottinen asenne siihen, että keittiön pintojen on oltava puhtaita.

Paras tapa rentoutua

Olen löytänyt uudelleen pienoismallien rakentamisen ja erikoistunut toisen maailmansodan hävittäjäkoneisiin. Mittakaava on 1:72. Mutta juuri nyt teen talvisodassa palvellutta lentokonetta mittakaavalla 1:48. Keskittyminen rentouttaa mukavasti.

Paras satsaus

Omat pojat ovat paras satsaus. Veljekset ovat kuin yö ja päivä, toinen on vähän hajamielisempi, toinen pilkuntarkka kaveri. Minua ilahduttaa, että molemmat ovat kiinnostuneita musiikista. Annan heidän löytää omat väylänsä, en tuputa omia juttujani.

Paras koti-ilta

Mukavinta on soitella yhdessä omien poikieni kanssa. On terapeuttista vain kuunnella heidän soittamistaan. Nuorempi soittaa sähkö- ja akustista kitaraa, vanhempi sähköpianoa. Kun kuulee 14-vuotiaan kundin soittavan vaikka Brahmsia ja Beethovenia, tuntuu, että siinä on jotain oikeaa.

Paras…

Ruoka: Italialainen lasagne

Juoma: Punaviini

Maku: Suolainen

Tuoksu: Joulukuusi

Matkakohde: Iso-Britannia

Keittiöväline: Kattila

Kulkupeli: Moottoripyörä

Kirja: Robert Holdstockin Alkumetsä

Elokuva: Naisen tuoksu

Tv-ohjelma: Sydämen asialla

Vaate: Toisen maailmansodan aikainen lentäjän rotsi

Kosmetiikkatuote: Partavesi

Musiikki: Vivaldin biisi Neljä vuodenaikaa

Artisti: Angelo Branduardi

Jäätelö: Ben & Jerry's

Herkku: Donitsit

Vuodenaika: Alkusyksy

Huonekalu: Laiskanlinna

Arkiruoka: Spagetti bolognese

Kaupunki: Lontoo

Mauste: Aromisuola

Iltarutiini: Uutisten seuraaminen

Julkaistu: 8.9.2020
Kommentoi »