Kotivinkki

Muusikko Pate Mustajärvi on ominut kodin siivouksen itselleen – ”Ottaisin imurin mukaan autiosaarellekin”

Muusikko Pate Mustajärvi on ominut kodin siivouksen itselleen – ”Ottaisin imurin mukaan autiosaarellekin”
Muusikko Pate Mustajärvi rentoutuu lenkkeilemällä. Kodin lempipaikka on autotalliin rakennettu sauna, joka lämpiää lähes päivittäin. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 8.2.2021

Ihan paras kotityö

Tykkään hirveästi siivoamisesta. On puhdistavaa nähdä kättensä jäljet. Olen hyvä siinä ja ominut homman itselleni. Vaimo nauraa, että ottaisin varmaan autiolle saarellekin pölynimurin mukaan.

Paras paikka

Sauna on kotona paras paikka. Se on rakennettu autotalliin, jossa bändini Popeda aikoinaan harjoitteli – muutimme tallin saunaksi. Ennen hikoiltiin soittaessa, nyt hikoillaan saunassa. Lämmitämme sen melkein joka päivä.

Paras epäonnistuminen

Minut tilattiin kerran laulamaan sisarenpojan häissä Tampereen Aleksanterin kirkossa. Se laulu oli Holvikirkko. Seisoin urkuparvella. Laulun piti alkaa, kun hääpari oli sanonut tahdon ja kääntynyt ympäri. Mutta silloin lunttilappuni, jossa oli laulun sanat, lähti leijailemaan. Seurasin sitä katseellani. Siellä se nyt leijuu, ajattelin. Viimeinen säkeistö piti vetää vähän hatusta.

Paras neuvo

Teini-iässä olin kateellinen milloin mistäkin. Kadehdin vaikka sitä, kun joku oli parempi pelaamaan jääkiekkoa. Tuskailin sitä sitten äidille. Äiti sanoi: ”Älä myrkytä ittees!” Tämän neuvon muistan aina, kun se kateuden käärme jostain yrittää luikerrella.

Paras ystävä

Parhaat kaverit ovat koti­kyliltä: lapsuudenystävät Risto ja Vesa. Olen tuntenut heidät siitä asti, kun olen osannut puhua. Käymme yhdessä lenkillä ja joskus mökillä. He ovat ihan eri aloilta kuin minä, toinen on kuorma-autoyrittäjä ja toinen on taksikuski, entinen peruskoulun opettaja. Tekee hyvää omalle päälle, kun saa puhua muustakin kuin musiikista. Tämä ystävyys on sellainen lahja, josta en halua luopua.

Paras vinkki

Kun Dave Lindholm muutti Tampereelle, minäkin yritin vääntää stadin murretta puheeseeni. Dave sanoi, että lopeta tuo, se kuulostaa niin kornilta. Puhu omaa kieltäsi, jota osaat! Se oli hyvä vinkki. Olen pysynyt Tampereen murteessa.

Paras...

Ruoka: Kuhafileet perunan ja voin kanssa
Juoma: Rasvaton piimä
Maku: Suklaa
Tuoksu: Oma vaimo
Matkakohde: Kesämökki
Kulkupeli: Omat jalat ja sauvat
Keittiöväline: Terävä veitsi
Kirja: Juha Hurmeen Niemi
Elokuva: The World's Fastest Indian
Tv-ohjelma: Uutiset
Vaate: Nahkatakki
Kosmetiikkatuote: Invictus-tuoksu
Musiikki: Klassinen rock
Artisti: Elvis
Biisi: Oh Well
Ravintola: Farang
Jäätelö: Aino lakujäätelö
Herkku: Popcornit
Kaupunki: Tampere
Vuodenaika: Kevät
Huonekalu: Keinutuoli
Kasvi: Punainen ruusu
Kahvila: Vohveli
Jälkiruoka: Jäätelö ja paistetut mansikat
Iltarutiini: Uutisten katsominen
Kuva: Harri Hinkka / Studio Harri Hinkka
1 kommentti