Kotivinkki

Muusikko Mariska arvostaa tavallisten päivien kulkua: "En tarvitse arkeeni mitään superhienoa”

Muusikko Mariska arvostaa tavallisten päivien kulkua: "En tarvitse arkeeni mitään superhienoa”
Muusikko Mariska herää mieluiten ennen muita. Parhaat kohtaamiset hän on kokenut pienen tyttärensä kanssa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 11.1.2021

Ihan paras päivä

Parhaina päivinä herään aikaisin aamulla ja ehdin viettää parikin tuntia omissa ajatuksissani itseäni keräillen. Sen jälkeen vuorossa on töitä ja lapsen kanssa olemista. En tarvitse arkeen mitään superhienoa.

Paras neuvo

Älä yleistä. Kävin tätä ajatusta läpi Ressu Redfordin kanssa Vain elämää -leirillä. Yritän pitää sen mielessä aina ollessani tekemisissä ihmisten kanssa.

Paras kohtaaminen

Parhaita kohtaamisia ovat ne hetket, kun saan hyvän yhteyden nelivuotiaan tyttäreni kanssa. Tällaisina hetkinä olemme samalla aaltopituudella, yhdessä saman asian äärellä. Siinä on kyse toisen täydestä huomaamisesta ja huomioimisesta. Saatamme nauraa kippurassa samalle asialle tai vain sylitellä ja kuunnella toistemme asioita.

Paras paikka kotona

Viihdyn keittiössä. Kokkaan tai teen hommia pöydän ääressä: kirjoitan tekstejä, useimmiten laulunsanoja. Rakastan työntekoa, ja jos minulla ei olisi tätä työtä, menisin vaikka ravintolaan tiskaajaksi. Mutta nyt saan työskennellä kutsumusammatissani.

Paras oivallus

Kirjoitin Mestaripiirros-laulun tekstin ison oivalluksen jälkeen. Keskellä päivää minulle kirkastui, että koska on olemassa mehiläisen kaltainen ihmeellinen olento, joka kykenee valmistamaan hunajaa, se todistaa minulle, että Jumala on olemassa.

Paras satsaus

Ostin ensimmäisillä Teosto-tuloillani Casio-merkkisen kosketin­soittimen. Se ei ole maailman ihmeellisin, mutta toimii ja osaan käyttää sitä. Nykyiset sähköpianot ovat niin hienoja, etten osaa edes laittaa niitä päälle!

Paras tapa rentoutua

Nukkuminen rentouttaa minua parhaiten. Sitä herkkua ei aina ole tarjolla, mutta kun on, uudistun tehokkaasti.

Paras hetki

Nautin aikaisesta kesäaamusta, kun valo alkaa kajastaa. Yleensä herään viiden ja seitsemän välillä. Silloin olen täynnä virtaa, ja kaikki ihmeet ovat vielä edessä.

Paras...

Ruoka: Tomaattikeitto

Juoma: Vesi

Tuoksu: Sateen jälkeinen luonto

Matkakohde: Joensuu

Kulkupeli: Juna

Keittiöväline: Leikkuulauta

Arkiruoka: Hapankorppu

Kirja: Krishnamurtin kirjat

Elokuva: Fievel matkalla Amerikkaan

Tv-ohjelma: Sohvaperunat

Vaate: Villasukat

Musiikki: Flamenco ja argentiinalainen tango

Artisti: Michael Jackson

Ravintola: Kosmos

Jäätelö: Sitruunasorbetti

Herkku: Hedelmä­irtokarkit

Kaupunki: Tampere

Vuodenaika: Syksy

Huonekalu: Vaatekaappi

Kasvi: Mänty

Iltarutiini: Hampaiden pesu

Kommentoi »