Kotivinkki

Aamu-uninen maankiertäjä – muusikko Juha Tapiolle omassa sängyssä kölliminen on parasta luksusta

Aamu-uninen maankiertäjä – muusikko Juha Tapiolle omassa sängyssä kölliminen on parasta luksusta
Muusikko Juha Tapio on nukkunut monenlaisissa sängyissä. Oma on tietysti mieluisin, etenkin kun siinä saa nukkua pitkään. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 19.11.2019

Ihan paras hetki

Kun ollaan kiertueella, ja siinä on bändi ja yleisö ympärillä. Ja kun kone on hyrähtänyt käyntiin, ei olla enää esittämässä musiikkia, vaan kyse on yhteisestä kokemuksesta. Ihan kuin hypättäisiin laivaan keinumaan.

Ihan paras tapa laulaa

Siitä pitää riisua kaikki esittäminen: laulella ikään kuin kukaan ei kuulisi, jotta pääsee autenttiseen tunneilmaisuun. Parhaiten se tapahtuu ollessani yksin. Näppäilen kitaraa ja lauleskelen mitä mieleen juolahtaa. Se on vähän kuin meditaatiota tai rukousta.

Ihan paras kohtaaminen

Kun nuorena kohtasin vaimoni tietämättä, että hänestä tulee vaimoni. Nyt kun katsoo asiaa vuosikymmenten jälkeen, täytyy sanoa, että nuorta miestä lykästi.

Ihan paras paikka kotona

Sänky. Maankiertäjä kun olen, niin monenlaisissa sängyissä on tullut nukuttua. Oma sänky on ehdottomasti paras, ja luksusta on, jos vielä saa nukkua pitkään.

Ihan paras tapa säästää

Säästäminen on minulle vierasta. Kun rahaa tulee, se menee. Mutta olen ostanut kotikonnuiltani hiukan metsää. Siellä se kasvaa myös lapsilleni ja tekee hiilinielua. Tuntuu hyvältä, että on pala maata kotiseudulla.

Ihan paras neuvo

Ollessani nuorempi vanhemmat artistit sanoivat, että sulla menee nyt hyvin, muista nauttia joka hetkestä. En ymmärtänyt mitä he tarkoittivat. Nyt ymmärrän. Olen kovin itsekriittinen. Siksi moni menestyksen hetki on jäänyt tuulettamatta.

Ihan parasta Suomessa

Ihmiset. En tunnista sitä kuvaa, mistä lehdissä puhutaan: someraivosta, laturaivosta, mistä milloinkin. Suomea kiertäessäni kohtaan lämminhenkistä, viisasta ja avuliasta väkeä.

Paras…

Ruoka: Itse tehty

Juoma: Savuinen viski

Maku: Täyteläinen Brunello

Tuoksu: Ihon tuoksu

Matkakohde: New York

Kulkupeli: Oma auto

Kännykkäsovellus: Parkkipirkkohomma

Keittiöväline: Paistinpannu

Kirja: Anthony de Mellon Havahtuminen

Elokuva: Tähtien sota -sarja

Tv-ohjelma: Urheiluruutu

Vaate: Nahkarotsi

Musiikki: Oma

Biisi: Emmylou Harrisin Wrecking Ball

Artisti: Edu Kettunen

Ravintola: Per Se New Yorkissa

Jäätelö: Vaniljapehmis

Herkku: Italialaiset juustot

Kahvila: Oma kotiterassi

Vuodenaika: Kesä

Huonekalu: Ruokapöytä

Kasvi: Orkidea

Aamupala: Munakas

Radiokanava: Yle Puhe

Arkiruoka: Pastat

Mauste: Korianteri

Kommentoi »