Avotakka

Mustia mattapintoja ja murrettua harmaata. Tältä näyttävät kevään 2017 keittiötrendit!

Mainos
Mustia mattapintoja, murrettua harmaata ja herkullisia yksityiskohtia.Trendikkäimmät keittiöt yhdistelevät nyt kodikkuutta ja mannermaista tyyliä.
Teksti Anna Aromaa
Kuvat maahantuojat ja valmistajat
kuva
Ekologinen vaihtoehto. Puustellin Miinus-sarjan kaapistot valmistetaan kestävistä kierrätettävistä materiaaleista. Vitriini -kaapistot keventävät mustan keittiön ilmettä. Yläkaapistoissa ei ole taustaseinää, joten välitila on kaakeloitu kattoon asti.
kuva
Edelläkävijä. Kungsbacka-kaapistojen lastulevyovet on tehty kierrätetystä puusta ja niiden kalvopinnoite kierrä­tetyistä­ muovipulloista. Mustat teräsvetimet elävöittävät mattamustia laatikostoja, Ikea.
kuva
Vanhaan taloon. Tapiola-keittiössä on ripaus nostalgiaa, ja siksi se sopii hyvin vaikkapa 1950-luvun kerrostaloon tai rintamamiestaloon. Tasot ja vetimet ovat koivua. Sävyn voi valita Tikkurilan värikartasta, Helno.
kuva
Geometriaa. Kuviolliset laatat piristävät yksivärisen keittiön välitilan. Equipe Caprice -sementtilaatat (20 × 20 cm) 74,30 €/m2, ABL-laatat.
kuva
Harmaa helmi. Modu-keittiön saarekkeessa on runsaasti laskutilaa ja syvennys baarituoleille. Seinälle sijoitettujen kodinkoneiden viereen jää tilaa avohyllyille. Puiset hyllyt tuovat minimalistiseen keittiöön lämpöä, Kvik.
kuva
Funktionaalinen. Sirot seinähyllyt helpottavat mausteiden ja yrttien säilytystä ja keventävät  keittiön  ilmettä. Bistro-hyllyssä on metallirunko ja massiivitammitasot (35 x 80 cm, korkeus 70 cm), 600 €/kpl, Keittiömaailma.
kuva
Monta yhdessä. Kattoon kiinnitettävä Loiste-liesi­tuuletin (halk. 50 cm) on myös näyttävä riippuvalaisin.  Ledejä säädetään kaukosäätimellä, 1 895 €, Savo.
kuva
Käsityönä tehty. Vanhan kerrostalohuoneiston keittiö on teetetty mittatilaustyönä puusepällä. Kaapistojen reunalistat, messinkiset nupit ja hana viimeistelevät kettiön klassisen tyylin. Taso on komposiittikiveä. Messinkisiä hanoja myy Tapwell. Seinävalaisimet, Bestlite. Tämän tyylisiä kaapinovia ja vetimiä myy esimerkiksi Helsingö. (Kuva sekä jutun pääkuva Riitta Sourander.)
kuva
Raikas ja kodikas. Tibrokökin Tärna-keittiön 
harmaa väri korostaa ovien reunalistoja, ja  yläkaappien erikokoiset ruudut keventävät vaikutelmaa. Tiililadonta  toimii aina klassisessa keittiössä, Accente. Kuppivetimiä myy esimerkiksi Domus Classica.

Lue lisää:

Keittiöremontin hinta – näin säästät tuhansia euroja!

Vetimetön keittiö ja muut keittiötrendit

60-luvun keittiö: väriä ja kuvioita

Julkaistu: 13.4.2017
Katso myös nämä