Kotivinkki

Munien koristelu – 3 hauskaa ideaa!

Munien koristelu – 3 hauskaa ideaa!

Käytä munien koristelussa mielikuvitusta. Somista pääsiäismunat vaihteeksi washi-teipillä, leikkitatuoinneilla tai kuviollisilla lautasliinoilla.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Timeinc
Mainos

1. Taiteile tatuoinneilla

Varasta idea lastenkutsuilta ja koristele pääsiäismunat tatuointitarroilla eli veden avulla kiinnitettävillä siirto­kuvilla. Tyhjennä ensin kananmunat: Tee parsinneulalla pieni reikä munan kärkeen ja hieman isompi sen pohjaan. Puhalla voimakkaasti pienestä aukosta niin, että munan sisältö valuu kulhoon. Huuhtele ja anna kuivua. Kiinnitä siirtokuva munan pintaan pakkauksen ohjeen mukaan. Lasten leikkitatuointeja myy muun muassa BR-lelut, tyylikkäämpiä aikuisten versioita voit etsiä Etsystä.

2. Kattauksen keskipiste

Tee kauniista asetelmasta kattauksen keskipiste. Hanki askartelukaupasta massamunia ja washi-teippiä. Leikkaa teipistä paloja ja sommittele ne munan pintaan. Työnnä munien pohjiin tikut. Kääräise pienten ruukkujen ympärille säkkikangasta ja pane sisään pala kukkasientä. Kostuta sieni ja peitä sammaleella. Pistele munatikut ruukkuihin. Tee sieneen reikiä varrastikulla ja asettele niihin narsisseja sekä rosmariininoksia.

3. Lakkaa ja liimaa

Lautasliinatekniikalla koristellut munat ovat lähes ikuisia. Niihin voi myös kätkeä viestin kiinalaisten onnenkeksien tapaan. Puhalla ensin munat tyhjiksi. Erottele paperilautasliinasta päällimmäinen, painettu kerros ja leikkaa siitä haluamasi kuviot. Asettele ne munan pinnalle ja kiinnitä pienellä siveltimellä sekä decoupage-lakalla. Älä käytä liikaa lakkaa, ettei paperi rypisty. Anna kuivua. Kirjoita paperisuikaleille toivotukset ja kierrä ne rullalle varrastikun ympärille. Työnnä paperi munan sisään. Jätä pää ulkopuolelle, jotta paperin saa vedettyä ulos.

Lisää ideoita pääsiäisaskarteluun

Julkaistu: 5.4.2017