Mummulta, rakkaudella! Railin lapsenlapselleen virkkaama jättipupupeitto koostuu 1500 isoäidinneliöstä
Tee itse
Mummulta, rakkaudella! Railin lapsenlapselleen virkkaama jättipupupeitto koostuu 1500 isoäidinneliöstä
Kun Raili Jantunen virkkasi jättipupupeittoa, lankakin loppui kaupasta kesken. Katso jutun lopusta myös Railin isoäidinneliöistä virkkaama Pikachu-peitto ja vinkit peittojen tekoon!
Julkaistu 21.3.2018
Meillä kotona

Raili Jantunen, mistä lähti ajatus tehdä jättimäinen pupupeitto isoäidinneliöistä?

Idea tuli Pinterestissä vastaan, ja kun lapsenlapseni tykkäävät pupuista, ryhdyin virkkaamaan.

Mistä langasta virkkasit peiton ja paljonko lankaa meni?

Virkkasin Novitan Nalle-langasta. Määrä on täysi arvoitus. Pupussa on isoäidinneliöitä pitkälti toistatuhatta: valkoisia lähes 500, ruskeita noin 700 ja mustiakin nelisensataa. En ole uskaltanut laskea langan menekkiä, mutta paljon sitä meni. Pupun korvien kohdalla lanka loppui kaupastakin kesken ja samaa väriä metsästettiin ympäri Suomea, myös sukulaisten toimesta. Onneksi sitä lopulta löytyi tarvittava määrä.

3 x 5 metrin pressu antaa suuntaa pupupeiton koosta. Kuva Raili Jantunen.

Kauanko virkkaamiseen meni aikaa?

Aloitin kesällä ja toiveenani oli antaa peitto lapsenlapsilleni joululahjaksi, mutta siihen en ehtinyt. Lankapula hidasti vauhtiani, ja pupuun meni reilu puoli vuotta.

Saitko virkkaamisesta kerralla tarpeeksesi vai onko seuraava työ jo suunnitteilla?

Tein myös Pikachu-peiton isoäidinneliöistä, jo ennen pupua. Ideoita olisi ja virkkausintoni näkyy kotona joka paikassa. Seinillä on pieniä töitä, ja seuraavana valmistuu kukkasia lasipulloihin, ikkunan väliin. Työt vain tahtovat haitata harrastusta, joten eläkepäiviä odotellessa teen minkä kerkiän.

Raili aloitti peitto-projektit lastenlasten suosikkihahmolla, Pikachulla. Silläkin on kokoa ison maton verran. Kuva Raili Jantunen.

Hurahda virkkaamaan isoäidinneliöitä Railin tapaan!

  • Minkä tahansa kuvion, johon löytyy ristipisto-ohje voi muuntaa virkauksen kuvio-ohjeeksi. Yksi virkattu ruutu (isoäidinneliö) vastaa yhtä ristipistoa.
  • Pikachu-peittoja löydät netistä hakemalla sanoilla: "pikachu crochet blanket" tai "pikachu cross stitch pattern free".
  • Peiton koon ja lankamenekin arvioinnissa auttaa, kun teet yhden malliruudun ja lasket montako ruutua on kuviossa korkeutta ja leveyttä. Kerro luvuilla ruutusi mitat. Virkkaa ruutuun kerroksia vähemmän tai enemmän tarpeen mukaan.
2 kommenttia