Muji avaa pop up -myymälän Helsingin Torikortteleissa – Avotakan sisustustoimittaja kertoo, miksi japanilaisjätti on niin suosittu
Sisustus
Muji avaa pop up -myymälän Helsingin Torikortteleissa – Avotakan sisustustoimittaja kertoo, miksi japanilaisjätti on niin suosittu
Japanilaisen Mujin pelkistetyt käyttöesineet ilostuttavat arkea ja herättävät herkästi ostovimman. Jopa niin, että ostokset kaduttavat, sanoo Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaa.
Julkaistu 29.11.2017
Avotakka

Ensimmäinen Mujin myymälä avattiin Japanissa Aoyamassa vuonna 1984. Japaniksi myymäläketjun virallinen nimi on Mujirushi ryohin, mikä tarkoitaa brändäämättömiä laatutuotteita.

Muji valmistaa minimalisitisia käyttöesineitä, vaatteita, kodintekstiilejä ja kalusteita, joita yhdistävät kestävät materiaalit, kohtuulliset hinnat ja koukuttava design.

Kevyt, kestävä ja kääntyilevä matkalaukku on yksi Mujin suosituimmista tuotteista.

Mujin ensimmäinen pop up store Suomessa lanseerattiin syksyn Habitare-tapahtumassa. Se oli menestys. Ihmiset jonottivat kassalle ostaakseen omaksi ostokoriksi tarkoitettuja muoviämpäreitä, läpinäkyviä säilytyslaatikostoja, pahvikoteloon pakattuja värikyniä ja muovihenkareita.

Mujin pelkistetyt tuotteet herättävät helposti ostovimman, joka saattaa kaduttaa jälkikäteen. Minäkin ostin messuilta kolme ämpäriä, vaikka tarvitsin vain yhden biojätteille.

Näitä moni hamsraa ulkomailtakin. Pinottavat muovilaatikostot ovat ideaali säilytystila meikeille tai koruille.
Vastaisku digitaalisuudelle. Perinteinen pattereilla käyvä Railway Station -herätyskello.
Saarnipuusta valmistettu tarjotin sopii suomalaiseen keittiöön.
Kierrätyspaperista valmistettu muistivihko on must kauppareissulla.

Mujin pääjohtaja Masaaki Kanai kertoi Habitaressa, että hänen haaveena olisi avata myymälä Suomeen keskelle metsää. Metsämyymälää odotellessa Mujin pop up -myymälä avaa hetkeksi ovensa Helsingin keskustan Torikortteleissa (ja ehkä sijainti on jopa parempi tavallista kävijää ajatellen!).

Muji Pop Up Store, Sofiankatu 4. Avoinna 1.12.–10.1. ma–la 11–19 ja su 12–18.

Kommentoi »