Maku

Monipuolinen Saksa


Sukellus saksalaisiin maakuntiin todistaa, että oluen ja makkaran luvatusta maasta löytyy myös monia muita herkullisia alueellisia ruokaerikoisuuksia.
Kuvat Timo Villanen

Rasvainen liha ja runsas suola sekä rakkaus perunaan ovat yhteisiä tekijöitä saksalaisessa ja suomalaisessa perinneruokakulttuurissa.

Puolet saksalaisten syömästä lihasta popsitaan makkaroiden muodossa.

Hapankaalimaa

* Suikaloidusta valkokaalista maitohappokäymisen avulla valmistettava hapankaali, sauerkraut, on Saksan suosituin vihanneslisäke.

* Hapankaalia syödään sellaisenaan makkaroiden ja sinapin kanssa.

* Siitä voi valmistaa myös patoja, keittoja, salaatteja, höystöjä ja muhennoksia.

* Maku.fi reseptiarkisto tarjoaa 35 hapankaaliherkun ohjetta sekä yksityiskohtaisen opastuksen terveellisen hapankaalin valmistamiseen.

Julkaistu: 20.11.2013