Maku

Monipuolinen Saksa

Monipuolinen Saksa

Sukellus saksalaisiin maakuntiin todistaa, että oluen ja makkaran luvatusta maasta löytyy myös monia muita herkullisia alueellisia ruokaerikoisuuksia.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Mainos

Rasvainen liha ja runsas suola sekä rakkaus perunaan ovat yhteisiä tekijöitä saksalaisessa ja suomalaisessa perinneruokakulttuurissa.

Puolet saksalaisten syömästä lihasta popsitaan makkaroiden muodossa.

Hapankaalimaa

* Suikaloidusta valkokaalista maitohappokäymisen avulla valmistettava hapankaali, sauerkraut, on Saksan suosituin vihanneslisäke.

* Hapankaalia syödään sellaisenaan makkaroiden ja sinapin kanssa.

* Siitä voi valmistaa myös patoja, keittoja, salaatteja, höystöjä ja muhennoksia.

* Maku.fi reseptiarkisto tarjoaa 35 hapankaaliherkun ohjetta sekä yksityiskohtaisen opastuksen terveellisen hapankaalin valmistamiseen.

Julkaistu: 20.11.2013
Katso myös nämä