Meidän Mökki

Paikka päivätorkuille ja kesäyön kekkereille! 14 ihanaa mökkikuistia, joissa aika soljuu leppoisasti

Paikka päivätorkuille ja kesäyön kekkereille! 14 ihanaa mökkikuistia, joissa aika soljuu leppoisasti
Mikä on paras paikka mökillä? Monen mielestä se on lasikuisti, jolla voi juoda aamukahvit, ottaa päivätorkut, lukea, ihailla maisemia tai vaikka pitää kesäyöhön jatkuvat juhlat. Viihtyisäksi sisustettu mökkikuisti on kuin toinen olohuone, ja siksi siihen kannattaa panostaa. Tässä 14 ideaa!
Julkaistu: 4.6.2020

1. Loikoile rennosti riippukeinussa

Tämä kuisti on kuin luotu joutenoloon. Valkoiseksi maalatun tilan tärkein ja lähes ainoa kaluste on riippukeinu, jonka läsnäolo ilmaisee sekä omalle väelle että vieraille, että tällä mökillä on tärkeintä ottaa rennosti.

2. Tuo raikas tuulahdus kaukomailta

Vanhaan taloon on lisätty kuisti myöhemmässä vaiheessa. Oikein tehtynä laajennus sulautuu aiemmin rakennettuun osaan täydellisesti. Pienet ikkunaruudut ovat kuin luodut kuistille, ja bambupenkki sekä viherkasvit tuovat ripauksen eksotiikkaa ja lomatunnelmaa. Kurkista Villa Vesikkoon, johon rumilla esineillä on porttikielto!

3. Raikasta sinivalkoisella

Pikkuisen mummonmökin pikkuinen kuisti on sisustettu raikkaan sinivalkoiseksi. Tilkkutöiden kirjoma pinnasohva on sijoitettu siten, että siitä voi tarkastella pihamaata ja nauttia auringon säteistä. Tila on kuin ylimääräinen olohuone. Tähän suloiseen minimökkiin voit kurkata täältä.

4. Sisusta saaristolaistalon hengessä

Ikivanhan saaristotilan kuistille mahtuu vain vähän oleskelutilaa, mutta se on sisustettu kutsuvaksi ja tuntuu sanovan jokaiselle, joka astuu sisään: hengähdä hetkeksi, kiire loppuu nyt. Merihenkiset tekstiilit ja lyhdyt on valittu rakennuksen luonteeseen sopiviksi.

5. Petaa paikka päiväunille

Kuistin voi sisustaa niin, että siellä on mahdollista ottaa vaikka päiväunet – auringon säteet kyllä kutittavat hereille. Tällä kuistilla on sohvan sijasta oikea sänky ja muhkea määrä tyynyjä, joiden sekaan voi heittäytyä. Sisustusta on täydennetty mökkimiljööhön sopivilla antiikkiesineillä ja kirpputorilöydöillä.

6. Järjestä tilaa ruokapöydälle

Lasikuisti on helppo kalustaa ruokailutilaksi, jossa voi nauttia niin aamukahvit kuin muutkin ateriat. Tämä kuisti näyttää vanhalta, mutta se on itse asiassa uusi. Ikkunat on kierrätetty, ja kaikki kalusteetkin ovat vanhoja. Tapetointi korostaa kuistin huonemaisuutta.

7. Järjestä lisätilaa laverilla

Merihenkiselle kuistille on rakennettu monta metriä pitkä laveri, jonka päällä ovat patjat ja kangaspeite. Laveri toimii kätevästi sekä istuimena että vieraiden nukkumapaikkana. Sinipunavalkoiset tekstiilit on valittu sopimaan paikan henkeen. Käy kierroksella tässä sievässä saarimökissä!

8. Anna auringon paistaa joka päivä

Keltainen väri antaa energiaa, väri viittaa aurinkoon, lämpöön ja onnellisuuteen. Siksi se on loistava väri myös kuistille, joka sen ansiosta hehkuu myös pilvisinä päivinä. Vanha helmiponttipaneeli käy hyvin niin seinien kuin katon verhoukseen. Tähän hurmaavaan hirsimökkiin voit kurkata täältä.

9. Eristä ja pysy lämpimänä

Kun kuisti on eristetty, sen käyttö ei rajoitu vuoden lämpimimpiin ajanjaksoihin ja siellä voi pitää tekstiilejä, jotka muuten kärsisivät kosteudesta. Eristystä voi täydentää tämän mökin tapaan lämpölasilla varustetuilla sisäikkunoilla.

10. Vaali vanhanajan tunnelma

Sininen on seinän värinä melko vähän käytetty. Kuistilla se korostaa luonnonläheisyyttä ja kesäisyyttä samalla tavalla kuin keltainen. Tunnelmaa täydentävät vanhat, patinoituneet tavarat ja taulut, jotka on tehty nostalgisista takavuosikymmenten aikakauslehdistä. Lue juttu rappioromanttisesta kesämökistä.

11. Säilytä nerokkaasti ja säästä tilaa

Tällä ympärivuotisessa käytössä olevalla torpalla kuisti on myös kenkien säilytyspaikka. Sen sijaan, että ne lojuisivat pitkin lattiaa, ne on piilotettu kapeisiin ja siksi tilaa säästäviin seinäkaappeihin. Ne on hankittu Ikeasta.

12. Maalaa taivas katoksi

Katot on tapana maalata valkoiseksi. Siniseksi maalattu katto kohottaa tämän kuistin kuitenkin uudelle tasolle. Värivalinta erottaa tilan selkeästi arkikäytöstä ja vihjaa, että tässä tilassa on tarkoitus viettää aikaa mukavien asioiden ja rennon yhdessäolon parissa. Vanha kalustus ja itämainen matto antavat kuistille hauskaa juhlavuutta.

13. Lämmitä kamiinalla ympärivuotiseksi

Verannan käyttöaikaa on helppo pidentää monin tavoin. Eristämisen ja erilaisten lämmityslaitteiden lisäksi kamiina mahdollistaa jopa ympärivuotisen oleskelun – on luonnollisesti tarkistettava, onko sellainen asentaminen omalle kuistille ylipäätään mahdollista. Elävä tuli ja sen tuottama lämpö on verraton tunnelmanluoja.

14. Tuo luonto sisään

Kuistilla ei oleilla jatkuvasti, ja siksi pirteä väritys ja runsaat kuosit sopivat sinne mainiosti. Valoisuuden ansiosta edes voimakkaat värit ja sävyt eivät vaikuta tunkkaisilta. Tällä kuistilla niin värit kuin tekstiilit toistavat ympäröivän puutarhan vehreyttä ja kukkaloistoa.
1 kommentti