Miten pesen leluja?
Sisustus
Miten pesen leluja?
Lukija kysyy: Kannattaako lasten leluja putsata säännöllisesti? Pitäisikö muovilelut ja legot pestä, entä pehmolelut? Hirvittää ajatuskin kahdensadan legopalikan jynssäämisestä.
14.11.2016
 |
Kotivinkki

"Normaalissa arjessa leluja ei tarvitse huoltaa joka viikko. Toki tahrat kannattaa niistä pyyhkiä, jos sellaisia on tullut. Oksennus- ja muiden tartuntatautien jälkeen voi olla hyvä hetki tarkistaa lelujenkin puhtaustilanne.

Pehmolelut voi tuulettaa ja ravistella. Pehmoleluja voi myös imuroida tekstiilisuuttimella. Tuoreet maistelujäljet saa pehmolelusta pois pyyhkimällä liinalla tai sienellä, joka on kostutettu käsiastianpesuaineliuoksessa. Pyyhi lelu lopuksi puhtaaseen veteen kostutetulla liinalla. Jos rakkaan pehmolelun voi pestä koneessa, pane se pyykkipussissa pesukoneeseen. Tarkista pesun jälkeen, että irtonaisia osia sisältävät lelut ovat edelleen kunnossa.

Muovileluja voi pyyhkiä kostealla liinalla. Oikein likaiset muovilelut ja legot voi upottaa veteen, jos lelussa ei ole osia, joita vesi voisi vahingoittaa. Käsitiskiaine sopii pesuaineeksi. Huuhtele lelut hyvin ja kuivata pyyhkeellä."

Vastaajana Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkku.

Kommentoi »