Mitä ehdit siivota 10-30-60 minuutissa?
Sisustus
Mitä ehdit siivota 10-30-60 minuutissa?
Siivous kannattaa, vaikka aikaa olisi vain kymmenestä minuutista tuntiin.
20.5.2010
 |
Kotivinkki

Tilanne: Työpäivä on päättynyt ja illalla on tulossa yllätysvieraita. Eteinen pursuaa kenkiä ja vaatteita, olohuoneen pöydällä on murkun pitsan jämät, pinot lehtiä, laskuja ja tärkeitä papereita. Koira on vetänyt sohvatyynyt ja torkkuhuovan leikki-ikäisen lelujen keskelle. Makuuhuoneessa sängyt jäivät aamulla petaamatta. Keittiön tiskipöydälle on kerääntynyt taas valtava vuori astioita. Mitä teet?

10 MINUUTISSA

Aloita raivaaminen eteisestä: ensin kenkäviidakko ainakin riviin tai kenkätelineisiin. Nostele lattialle tai tuolille heitetyt vaatteet naulakkoon tai kaappiin. Katsele sitten ympärillesi vieraan silmin ja sulje ne ovet joiden taakse et toivo vieraan kurkistavan. Petaamattomat sängyt ja lasten huoneiden kaaoksen voit helposti kätkeä ovien taakse. Seuraavaksi raivaamaan keittiön tasot ja pöytä: laita likaiset astiat astianpesukoneeseen. Sulje auki jääneet kaapinovet ja laatikot. Ehdit vielä pinota olohuoneen pöytien lehti- ja paperiläjät sekä oikoa tyynyt, peitteet ja matot. Vielä ennen ovikellon soimista voit kantaa suurimman osan leluista lasten huoneeseen.

30 MINUUTISSA

Jos aikaa olisi vielä kaksikymmentä minuuttia lisää, tartu imuriin ja imuroi suurimmat pölykoirat ja hiekat pois nurkista ja eteisestä. Ehdit pyyhkiä pölyt kostutetulla mikrokuituliinalla ainakin televisiosta ja pöytien pinnoilta. Verhojen oikomisen jälkeen voit kurkistaa vessaan ja tarvittaessa pikapuhdistaa pinnat. Jos aikaa riittää, on lasten huoneiden vuoro: lelut ja pelit pois lattioilta, jos ei muualle niin sängyn alle. Kuka sinne kurkistaisi? Jos makuuhuoneeseen on käynti olohuoneesta, petaa sängyt ja tuuleta huone.

60 MINUUTISSA

Jos sinulla on tunti aikaa siivota, aloita suunnittelemalla työn etenemisjärjestys. Eteisen ja keittiön raivaamisen jälkeen, järjestele olohuone ja muut huoneet nopeasti. Kaapit ja lelulaatikot, joihin tavarat voi kerätä, helpottavat nopeaa siivoamista. Kun tavarat ovat kutakuinkin järjestyksessä, siirrä matot syrjään, imuroi ja pyyhi lattiat nihkeällä mopilla. Kun olet siivonnut vessan ja kylpyhuoneen päällisin puolin, ehdit vielä luultavasti pyyhkiä ovista sormenjälkiä ja muilta tasoilta pölyjä.

Kuva Pia Inberg

Kommentoi »