Minimalistin joulu: 5 helppoa ideaa (täysin ilman hössötystä)
Sisustus
Minimalistin joulu: 5 helppoa ideaa (täysin ilman hössötystä)
Kammoatko kimmeltäviä joulukoristeita ja ylenpalttisia jouluasetelmia, mutta haluat kuitenkin pienen pilkahduksen joulua kotiisi? Tämä juttu on ratkaisu ongelmaasi!
Julkaistu 6.12.2017
Avotakka

1. Ei kuusta vaan kaktus tai mänty

Kuva: Lene Bjerre

Korvaa joulukuusi ja havunoksat viherkasveilla. Tee eri korkuisista kasveista asetelma sivupöydälle. Yhdistele tyräkki vaikkapa kaktuksiin ja mehikasveihin. Mausta herkullinen kokonaisuus dramaattisella orkidealla. Mattapintaiset betoniruukut korostavat kasvien värien syvyyttä.

Jos havupuun tuoksu on kuitenkin se asia, joka sytyttää sinut joulutunnelmaan, valitse kuusen sijasta huonemänty. Kasvi viihtyy valoisassa paikassa eikä siedä kuumaa patteria. Sijoita korkea huonemänty suojaruukussa rouheaan koriin ja koristele se keveillä paperikoristeilla.

2. Innostu tekstiileistä

Kuva: Tine K

Sohvatyynyjä ei voi koskaan olla liikaa, ja jouluna niitä saa olla runsaasti. jos haluat juhlavaa tunnelmaa, ovat samettityynyt oiva ratkaisu. Jos taas pidät iloisemmasta tyylistä, yhdistele yksivärisiä ja kuviollisia tyynyjä, joissa on yhtenäiset värit.

Myös pöytä- ja kaitaliinoilla voi helposti muuttaa ruokailutilan tyyliä. Yhdistä punaiseen liinaan roosa kaitaliina ja vihreään pöytäliinaan pellavan värinen kaitaliina. Jos pidät tummista sävyistä, kokeile tummansinisen ja luumun yhdistelmää.

3. Kynttiläasetelma käy minimalistillekin

Kuva: House Doctor

Eri korkeuksissa palavat kynttilät näyttävät runsaammilta kuin rinnakkain samalla korkeudella palavat. Yksinkertainen kynttiläasetelma yhdistelemällä matalia ja korkeita kynttilänjalkoja ryhmiksi. Voit tehdä kynttilöistä myös runsaamman asetelman ja sommitella erikokoisia tolppakynttilöitä metallitarjottimelle. Sijoita tarjottimen viereen keraaminen vaasi, johon voit laittaa havunoksia tai jouluruusuja ja lisää tarjottimen reunoille käpyjä tai lempiesineitäsi.

4. Kyllä vain: ota käyttöön jouluverhot

Kuva: Marimekko

Verhoilla saa sisustukseen helposti jouluisen tunnelman. Kun verhoissa on vahvat näyttävät kuviot, ei minimalisti kaipaa kotiinsa muita koristeita. Myös poimutetut, katonrajasta lattiaan ulottuvat samettiverhot ovat talven trendikkäin sisustusjuttu. Samettiverhot pehmentävät ääniä ja tuovat juhlavuutta olohuoneeseen. Kokeile väreistä tummansinistä, okraa ja puuterista roosaa.

5. Mieluummin yksi iso koriste kuin monta pientä

Kuva: Broste Copenhagen

Satsaa yhteen tai pariin isoon joulukoristeeseen lukuisten pienten koristeiden sijaan. Mitäpäs jos ripustaisit sohvan ylle ison paperisen tai vanerisen tähden huoneen katseenvangitsijaksi? Paperikuusi on mainio koriste, sillä se ei taatusti varise. Jos osaat itse tehdä käsilläsi, kokeile vaikkapa paperitähtiä, jotka syntyvät viidessä minuutissa tai tee himmeli paperipilleistä.

Kommentoi »