Muotoilun mestarit harvinaisissa haastatteluissa! Minidokumenttisarjassa tapaat rakastetut taiturit kotioloissaan ja ateljeissaan

Muotoilun mestarit harvinaisissa haastatteluissa! Minidokumenttisarjassa tapaat rakastetut taiturit kotioloissaan ja ateljeissaan
Muotoilun mestarit -videosarjassa kohtaat Erik Bruunin, Yrjö Kukkapuron ja kahdeksan muuta tuttua muotoilijaa. Avotakan ja Meillä kotona -sivuston sarjassa he kertovat pitkän uransa käänteentekevistä hetkistä ja siitä, mikä heitä innostaa tässä ajassa.
Julkaistu: 2.12.2021

Muotoilun mestarit -sarjan ensimmäisessä jaksossa vieraillaan graafikko Erik Bruunin luona Suomenlinnassa. Muistojen rikastamassa miljöössä hän kertoo, kuinka on tullut luoneeksi satoja julisteita ja muita klassikon aseman saavuttaneita kuvituksia – kuten rakastetun Saimaannorpan.

– Kun näytin piirtämäni kuvan [mallina olleelle] hylkeelle, silloin se hymyili. Asiantuntijat kieltävät sen, mutta väitän, että se hymyili, Bruun kertoo.

Muotoilun mestarit -sarjan ensimmäisessä jaksossa Erik Bruun kertoo muun muassa Saimaannorppa-teoksensa tarinan.

Toinen jakso vie katsojan Kauniaisiin Yrjö Kukkapuron ateljeehen. Muotoilija Yrjö Kukkapuron ja taidegraafikko Irmeli Kukkapuron ateljeekoti on toiminut 1960-luvun lopulta lähtien pariskunnan yhteiselon ja monipuolisen luovuuden näyttämönä. Siellä syntyi myös selkää hyväilevä Karuselli-tuoli.

Kolmannessa osassa Fiskarsille suunnittelemistaan saksista kuulu Olavi Lindén näyttää, miten hänen käsistään syntyy nyt soittimia. Harva tietää, miten intohimoisesti hän on paneutunut myös jousisoittimien rakentamiseen. Pajassaan Fiskarsissa Lindén paljastaa, mikä saksia ja soittimia yhdistää ja antaa näytteen soittotaidoistaan.

– Hyvin suunniteltua työkalua ei tarvitse muuttaa sadankaan vuoden kuluttua eikä suunnitella uudestaan, Lindén sanoo haastattelussa.

Olavi Lindén tavataan pajassaan Fiskarsissa.

Neljännessä osassa käydään Korpilahdella asuvan muotoilijan ja sisustusarkkitehdin Simo Heikkilän lumoavassa puutarhassa. Lisäksi sarjassa nähdään Karin Widnäs, Ritva Puotila, Anu Pentik, Eero Aarnio, Heikki Orvola ja Björn Weckström.

Intiimien henkilökuvien sarjan toimittaa sisustustoimittaja ja muotoilija Jutta Ylä-Mononen. Sarjan tuottaa A-lehtien kuvatoimituksen tuottaja Jukka Eggert, ja kuvaajina toimivat Timo Pyykkö, Antti Raatikainen ja Antti Vettenranta.

Kommentoi »