Millaisesta joulusta haaveilet? Katso visualistin vinkit, joiden avulla luot makuusi sopivan tyylin kotiisi

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Hemtex
Millaisesta joulusta haaveilet? Katso visualistin vinkit, joiden avulla luot makuusi sopivan tyylin kotiisi
Tonttuja ja luonnonmateriaaleja vai ylellisiä samettiverhoja ja värillistä lasia? Joulun fiilistelyn voi aloittaa jo nyt muuttamalla sisustusta talvisemmaksi ja luomalla näin hyvän pohjan tulevalle juhlasesongille.
Julkaistu: 24.11.2020

Marraskuussa moni kaivaa jo esille valosarjat ja kynttilät luomaan tunnelmaan pimeisiin iltoihin. Vaikka jouluun on vielä aikaa, voi fiilistelyn jo hiljalleen aloittaa. Erityisesti sisustusintoilijat ja kodinlaittajat suunnittelevat tulevaa juhlaa ajoissa.

Kynttilät luovat kotiin lämpimän tunnelman iltojen pimetessä. Sommittele erilaisista koristeista oman tyylisesi kokonaisuus.

Ennen varsinaista joulun juhlimista osa haluaa muokata kotinsa ilmettä talvisemmaksi. Sopivaa tunnelmaa haetaan muun muassa materiaaleilla, jotka tuntuvat ja näyttävät lämpimältä. Tällaisia ovat esimerkiksi keinoturkis, lampaantaljat ja flanellipussilakanat.

− Yleisesti ottaen raskaammat materiaalit ovat tähän aikaan vuodesta suosittuja. Esimerkiksi samettiverhoja käytetään paljon talvisen tunnelman luomiseen, kertoo Hemtexin visualisti Anne Nylander.

Myös värimaailma muuttuu loppuvuodesta tummemmaksi. Nylanderin mukaan sininen, etenkin syvä talvinen sävy, on ollut sisustuksessa pinnalla jo pidempään. Kun sen yhdistää esimerkiksi konjakin sävyyn, saa hienon talvisen tyylin, jonka voi myöhemmin koristeilla muuttaa jouluiseksi.

Sametti tuo huoneeseen pehmeän kotoisan tunnelman. Tutustu Elegant Christmas -joulumallistoon tästä.

Harmaat ja beiget saavat rinnalleen punaisen ja vihreän eri sävyjä. Perinteisen joulunvihreän ja -punaisen rinnalle on tullut runsaasti vaihtoehtoja, joita on helppo yhdistellä omaan tyyliin.

− Sävyjen skaala on laaja – havunvihreästä minttuun ja punaisen puolelta löytyy muun muassa Burgundia.

Tavoitteena omannäköinen joulu

Kuluttajat tekevät entistä harkitumpia valintoja ja haluavat luoda kokonaisuuksia, jotka kestävät läpi talven. Varsinaista joulutunnelmaa tuodaan erilaisilla omaan tyyliin sopivilla koristeilla ja jouluisilla tekstiileillä.

Joulu ei ole myöskään enää kaikille samanlainen, vaan persoonallisuus halutaan tuoda esiin tälläkin saralla. Perinteisempää joulutyyliä tavoitteleva suosii luonnollisuutta sekä materiaaleissa että kuoseissa.

− Toisille loppuvuoden juhla on Burgundin punaisia samettiverhoja, kiiltäviä esineitä ja sopiva ripaus kimallusta. Sinisen ystävä voi yhdistää kokonaisuuteen värjättyä lasia ja kristallia. Tärkeintä on, että kokonaisuus miellyttää omaa silmää.

Juhlava joulutunnelma syntyy helposti samettiverhoilla ja muhkeilla tyynyillä.

Kannattaakin muistaa, ettei joulutunnelman luomiseksi aina tarvita ympäri asuntoa ripoteltuja koristeita, vaan siihen sopivat myös erilaiset asetelmat.

− Niihin voi käyttää lasimaljakoita, joihin laittaa vaikkapa muutaman koristeen, huonetuoksun tai tuoksukynttilän ja kukkia. Vain mielikuvitus on rajana.

Joulun tunnelmaa saa tuotua kotiin helposti omaan makuun sopivilla koristeilla.

Ajaton ja helppo koriste minimalistisempaankin kotiin ovat paperitähdet ja kranssit, sillä nykyisin niitäkin on tarjolla paljon eri tyylisiä. Jos kuusi ei kuulu omiin joulutraditioihisi, voit laittaa maljakkoon kuusenoksia ja koristella ne.

Skandinaavista tyyliä noudattavaan kotiin sopivat koristeeksi puiset esineet, villahuovat, keinoturkikset ja lampaantaljat.

− Niillä saa mukavasti jouluista tunnelmaa, jos ei halua käyttää esimerkiksi perinteisiä jouluvärejä. Tällaisessa sisutuksessa voi käyttää hyväkseen myös metsäteemaisia kuoseja ja koristeita, joissa näkyy esimerkiksi käpyjä ja kasveja, Nylander vinkkaa.

Panosta myös kattaukseen

Joulusta puhuttaessa koristelun lisäksi kattauskin on tärkeä asia. Nyt on viimeistään aika tarkistaa, että aterimia ja astioita löytyy riittävä määrä ja täydentää varastoja tarvittaessa.

Servetit ja pöytäliinat ovat helppo tapa tuoda kattaukseen joulutunnelmaa. Nykyisin on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja. Lapsiperheitä ilahduttavat etenkin uudentyyppiset pintakäsitellyt pöytäliinat, joista löytyy kauniita kuoseja ja juhlavampia vaihtoehtoja.

Näyttävä kattaus syntyy isoilla kynttilöillä, koristeoksilla, kangasserveteilllä ja kauniilla astiastolla. Sopivia tuotteita löydät täältä.

Nylander vinkkaa, että halutessaan kangasservetit voi ommella itsekin. Tämä ei välttämättä vaadi edes käyntiä kangaskaupassa.

− Jos vanhoissa pöytäliinoissa on esimerkiksi tahroja, niin puhtaalle osalle voi antaa uuden elämän servettinä.

Kattauksessa harmaa ja sininen ovat hyviä pohjia. Väriä kattaukseen on helppo tuoda esimerkiksi kukilla, kynttilöillä ja muutamalla koriste-esineellä. Kattauksen ylle voi myös ripustaa tyyliin sopivan kranssin.

Vastuullisuutta myös jouluna

Harkitumpien ostosten lisäksi vastuullisuus näkyy myös materiaalivalinnoissa. Kestävän kehityksen kannalta hyviä vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Näitä ovat esimerkiksi ekologinen puuvilla ja kierrätysmateriaalit. Tarjolla on muun muassa kierrätetystä polyesteristä valmistettuja huopia.

− Vastuulliset valinnat näkyvät myös yksittäisissä ostoksissa. Kun ostaa itselle tai lahjaksi esimerkiksi paremmat pussilakanat, kestävät ne vuodesta toiseen. Kannattaa suosia ajattomuutta koristeissakin, vinkkaa Anne Nylander.

Kestävämmin tuotetusta puuvillasta valmistetut Birgitta-satiinipussilakanat luovat kauniin juhlavan petauksen.

Kommentoi »