Mikä kirppistelyssä viehättää? Upeita löytöjä tekevä vintageharrastaja Linda: ”Kirpparilla kaikki muu unohtuu”
Aarteenetsijä
Mikä kirppistelyssä viehättää? Upeita löytöjä tekevä vintageharrastaja Linda: ”Kirpparilla kaikki muu unohtuu”
Oikea kirppisfiilis johdattaa vantaalaisen Linda Pulkkisen hyvien löytöjen ääreen. Hän ei osta koskaan muovikrääsää eikä rikkinäistä. Lindan löytöjä voi bongata hänen Instagram-tilillään @my2ndhand.finds.
20.9.2023
 |
Unelmien Talo&Koti

Harrastan kirpputoreja, koska koskaan ei tiedä, mitä tulee vastaan. Minusta oli jo lapsena hauskaa mennä pikkusiskoni kanssa viikonloppuisin suurelle sisäkirppikselle, jossa viikkoraha riitti vaikka mihin! Ostan vain tarpeeseen, en koskaan rikkinäistä tai muovikrääsää. Mahtavaa, kun käytettynä ostaminen on nykyään niin suosittua.

”Paras löytöni on Vitran Zoo Timers -seinäkello kierrätyskeskuksesta, 2 €.” Kuva: Linda Pulkkinen

Kirppiksellä käyminen on rentouttavaa. Kun keskityn siihen, mitä tällä kertaa tulee vastaan, ­kaikki muu unohtuu.

”Usein jo ennen sisälle astumista tiedän, että tänään eteen tulee jotain erityistä – ja se yleensä pitää paikkaansa.”
Linda Pulkkinen

Koluan kirppiksiä aina, kun sellainen osuu matkan varrelle. Ulkomailla minua kiinnostavat erityisesti vanhan tavaran liikkeet. Olen tosin ajeluttanut perhettäni ympäri Välimeren saaria vanhan tavaran liikkeiden toivossa, mutta perillä onkin ollut ruostunut autotalli tai yksityinen omakotitalo.

”Ferm Livingin ruukut löytyivät Torista ja Facebookin Marketplacesta.” Kuva: Linda Pulkkinen

Viimeksi löysin kirppikseltä vihreän taidelasikulhon, joka jäi hyllylle pienen kolhun vuoksi, vaikka hinta oli vain 4 euroa. Kotona tein Google-haun, ja kulho muistutti satoja euroja maksavaa italialaisen Muranon lasikulhoa, joten kävin ostamassa sen.

”Epäilen taidelasikulhon olevan Muranon lasia. Kaj Franckin Purtilosta maksoin 5 € ja Saara Hopean suunnittelemasta maljakosta 14 €.” Kuva: Linda Pulkkinen

Olen hankkinut liian monta Arabian vanhaa kukkaruukkua, erityisesti Richard Lindhin SN-­ruukkuja vuodelta 1964 mustina ja valkoisina.

”Olen hankkinut liian monta Richard Lindhin SN-ruukkua.” Kuva: Linda Pulkkinen

Paras kirppis on Eemelin Kirppis Länsi-Vantaalla. Se on suosittu kirppis, jossa voi tehdä löytöjä ja kierrättää pois itselle tarpeetonta tavaraa.

”Kallein ostokseni on ollut Woodnotesin Twiggy-sohvapöytä, 300 €.” Kuva: Linda Pulkkinen

Taikavoimani kirppiksellä on tietty ”kirppis- fiilis”. Usein jo ennen sisälle astumista tiedän, että tänään eteen tulee jotain erityistä – ja se yleensä pitää paikkaansa. Kun fiilistä taas ei ole, niin silloin ei löydy yhtään mitään, eikä kannata edes mennä.

”Aarikan Pässi-pannun- alusesta ja lautasliinatelineestä maksoin pari euroa Eemelillä. Majamoon pannunalussetti on Torista 15 eurolla. Lautasesta maksoin 2 € kierrätys- keskuksessa.” Kuva: Linda Pulkkinen
1 kommentti