Salaovi johtaa perheenisän äänieristettyyn miesluolaan – tylsä työhuone koki ällistyttävän muutoksen!
Täällä vartioi haarniska
Salaovi johtaa perheenisän äänieristettyyn miesluolaan – tylsä työhuone koki ällistyttävän muutoksen!
Tylsänvalkoisesta pelihuoneesta remontoitiin ruuhkavuosia elävälle perheenisälle oma soppi. Harvassa huoneessa on sammalkatto ja vartijana haarniska, mutta tässäpä on!
Julkaistu 17.5.2023
Meidän Talo

Fantasialeffoista ja -peleistä pitävä perhe halusi sisustaa uuden kotinsa oman makunsa mukaiseksi. Kellarikerroksen tylsänvalkoiseen, suorakaiteen malliseen tilaan he toivoivat isälle omaa tilaa työskentelyyn ja pelaamiseen. Tyylin piti henkiä fantasiamaailmaa. Avuksi projektiin pyydettiin sisustussuunnittelija Minna Haapakoski.

Hän jakoi tilan kolmeen eri osaan. Miesluolaan tulijaa tervehtii ensimmäisenä sammalkaton alla seisova, miehenkorkuinen haarniska. Vastakkaisella seinällä on isän työpiste. Holvikaaren alta astutaan askelmaa korkeammalla tasolla olevalle löhöily-, pelailu- ja tele­vision­katselu­alueelle.

Salaoven kautta sisään! Miesluolaan kuljetaan seinäpeilin taakse piilotetun, äänieristetyn oven kautta. Peili avautuu omilla saranoillaan ja ovi omillaan. Jotta peili saatiin kiinnitettyä aidonnäköiselle korkeudelle, eikä suoraan kiinni lattiaan, ovikin nostettiin yhden askelman verran ylös. Koko tila on äänieristetty, minkä vuoksi huoneeseen täytyi suunnitella kokonaan uusi ilmanvaihto.
Keskellä huonetta on korotettu vapaa-ajanviettotila, jossa voi pelailla pleikkaria tai katsella elokuvia. Koroke on istumakorkeudella, joten myös sen reunoilla voi istuskella. Oleskelutilan seinät ja katto on paneloitu Huliswoodin kelopaneelilla, jonka takana on epäsuora, himmennettävä led-valo. Lattiassa on VM Carpetin kokolattiamatto. Työpisteille hankittiin käytetyt tuolit Tavara Tradingiltä. Lapuan Kankureiden vihreä huopa on tehty suomenlampaan villasta.
Tältä tila näytti ennen remonttia.
Luolasta on tullut myös lasten suosikki.
Esa Riikonen muotoili seinän tiilikuviot saneerauslaastista ja maalasi erehdyttävän aidonnäköisiksi.
Haarniskan vierestä seinästä puskee läpi oksa kuin hylätyssä ritarilinnassa. Sammalkatto tuo vihreyttä työskentelytilaan. Stabiloitu sammal on kiinnitetty kattoon ruuvattuun turveakustolevyyn, eikä sitä tarvitse kastella eikä hoitaa. Stabiloinnissa elävä sammal on ikään kuin säilötty glyseriinikäsittelyllä, jolloin säilyttää kauniin vihreän värinsä vuosia.

Huoneen perällä on toinen työskentelypiste perheen äidille. Täysin äänieristetyn tilan valaistusta voi säädellä monella eri tavoin, sillä kaikki huoneen valaisimet ovat himmennettäviä.

Miesluolasta on tullut myös lasten suosikki, ja koko perhe viettää siellä välillä yhdessä aikaa esimerkiksi lauta­pelejä pelaillen. Tilamuutos oli mieluinen myös suunnittelijalle.

– Harvemmin pääsee suunnittelemaan jotain näin uniikkia ja valtavirrasta poikkeavaa. Inspiroiduin valtavasti, kun sain todella revitellä, Minna Haapakoski toteaa.

Huoneen perällä on toinen työskentelypiste perheen äidille.
Betoniseinät ja -lattiat sekä holvikaari ovat yksilöllisiä kivipintoja tekevän Esa Riikosen käsityönä valmistamat. Kiveä muistuttava holvikaaren pinta tehtiin saneerauslaastista. Työpöydät ovat Minna Haapakosken suunnittelemat ja Priimakalusteen valmistamat.
Tältä tila näytti ennen remonttia.
Huoneen peräseinällä on Minna Haapakosken suunnittelemat, kettinkien kannattelemat tammesta tehdyt hyllyt. Niille perhe saa asetella esille kaikkea itselleen tärkeää.
Kohteen remontin toteutti Runtu Works.
3 kommenttia