Mies ripusti pyykit designtuoliin ja vaimo postasi kuvan sisustusryhmään – somekansa villiintyi
Sisustus
Mies ripusti pyykit designtuoliin ja vaimo postasi kuvan sisustusryhmään – somekansa villiintyi
Designtuoli vai pyykkiteline? Anna Nieminen yllättyi, kun hänen miehensä keksi aivan uuden käyttötarkoituksen olohuoneen Hayn Hee Lounge -tuolille. Pyykit kuivuivat himosisustajien suosikkituolissa mainiosti.
8.6.2018
 |
Meillä kotona

Miten näin pääsi käymään?

"Olin joogatunnilla, ja mies lasten kanssa kotona. Hän oli sillä aikaa ripustanut pyykit kuivumaan."

Miten reagoit, kun näit luovat pyykkiripustukset?

"Taisin sanoa ääneen: 'Mitä sä oot tehny mun tuolille?' Mies vastasi aivan normaalisti laittaneensa pyykit kuivumaan. Siihen taisin todeta vain, että 'jaahas, kai ne siinäkin kuivuu.' Ei siinä tilanteessa ollut sen suurempaa draamaa. Meillä mennään käytännöllisyys edellä. Kotona on neljä lasta (2 omaa ja 2 hoitolasta) sekä kaksi koiraa, joten pyykkiä riittää. Meillä molemmat ripustavat pyykkejä, eli sinällään pyykkien kuivamaan laittaminen ei ollut mikään poikkeus."

Oliko puolisollasi jokin perustelu erikoiselle ripustukselle?

"Olohuoneessa oli myös oikea pyykkiteline, mutta se oli täynnä kuivia pyykkejä. Mies ei ollut jaksanut tyhjentää sitä, joten hän lykkäsi pyykit tuoliin riippumaan. Hän sai ne nopeasti pois käsistään ilman pyykkitelineen tyhjentämisen vaivaa."

Tanskalaisen Hee Wellingin suunnittelema tuoli maksaa noin 220 euroa. Se on tehty metallilangasta ja galvanoitu ennen jauhemaalauskäsittelyä. Tuoli sopiikin myös ulkokäyttöön.

Kuuluuko tuoli lempihuonekaluihisi? Mikä siinä viehättää?

"Tuolin muotokieli hivelee silmääni voimakkaasti. Se on yksinkertainen ja kaunis. Sen keveys (ja läpinäkyvyys) tulee konkreettisesti esille, kun miettii että jos samassa tilassa olisi perinteinen nojatuoli, niin se näyttäisi raskaalta ja tunkkaiselta. Minun silmääni tuoli on myös neutraali, ajaton ja kestävä.

Ainut miinus tuolissa on se, että pikkulapset jäävät siihen aina välillä jumiin. :) Heitä pitää käydä pelastamassa istuinosan ja selkänojan välisestä raosta!"

Pitääkö puolisosi tuolista?

"Tuolin hankinta on ollut täysin minun juttuni. Mieheni pyöritteli silmiään, kun näytin hänelle joskus aikoja sitten tuolin kuvan, taisipa jopa aluksi luulla koko juttua vitsiksi.

Hän ei juurikaan käytä tuolia. Kun ostin tuolin sanoin hänelle, että siinä on hyvä pelata konsolipelejä, kun laittaa selän taakse tyynyjä. Muutaman illan mies sitä käyttikin, mutta sitten minua alkoi ärsyttää, kun tuoli oli roudattu keskelle olohuonetta tv:n eteen."

Kuivuivatko pyykit hyvin tuolissa?

"Kyseisessä pyykkierässä oli pääasiassa siivousrättejä ja pikkulasten vaatteita, joten ne mahtuivat kuivumaan tuolissa ihan mainiosti."

Aiotko itse ottaa puolisosi nerokkaan keksinnön käyttöön ja ripustaa jatkossa osan pyykeistä tuoliin?

"No lähtökohtaisesti en. Vaikka idea oli ihan hyvä, niin kyllä se vähän häiritsee silmää, jos kaunis tuoli on kuorrutettu pyykeillä."

Yllätyitkö suosiosta, jonka postaamasi kuva sai Moderni ja Skandinaavinen sisustus -Facebook-ryhmässä?

"Yllätyin kyllä. Latasin kuvan sen suuremmin miettimättä, koska ajattelin, että kyseisessä ryhmässä ymmärretään tuolin päälle, ja kuva oli mielestäni hauska. Kahden minuutin kuluttua kuvan laittamisesta siitä oli tykätty yli 300 kertaa. Nyt alle kaksi päivää lataamisesta siinä on 7355 tykkäystä ja 244 kommenttia. Ihan pimeetä!

Tässä huomaa mikä voima somella on! Onneksi tässä tapauksessa oli ihan positiivinen flow ja huumorimieli, mutta aika karua ajatella, mitä voisi saada aikaan, jos kyse ei olisi jostain näin hassusta ja viattomasta jutusta."

Mitä ajattelit kommenteista?

"Jengi kommentoi somessa aika nopeasti sen kummemmin lukematta, katsomatta kuvaa tai aiempia kommentteja. Joukossa oli useampia, jotka eivät olleet tajunneet, että kyseessä on tuoli eikä pyykkiteline. Osa kommentoi tyyliin 'Mitä vikaa tossa on? Pääasia että miehesi on osallistunut pyykkien laittoon', eikä tajunnut, ettei pyykkien laittoa sinällään kritisoitu, vaan ihmeteltiin paikkaa, johon pyykit oli ripustettu. Mutta moni sai kuvasta hyvät naurut!"

Jutun kuvat: Anna Nieminen ja valmistaja.

4 kommenttia