Kotivinkki

Meteorologi Pekka Pouta: "Ei kannata olla kauhean tosissaan itsensä kanssa"

Meteorologi Pekka Pouta ajattelee elämän virtana, jonka mukana hän yrittää uida siihen suuntaan kuin se vie. Parasta oli, kun vastaan polski valtava napoleonkala.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ihan paras kohtaaminen

Napoleonkalan kohtaaminen sukellusreissulla Egyptissä oli valtava elämys. Kala on monta kertaa itseni kokoinen ja aika ystävällisen näköinen, ei ollenkaan pelottava. Se ei ole vaarallinen, jotkut ovat syöttäneet sille kananmuniakin. En ottanut kuvaa, se häiritsee elämystä ja koko sukellusporukkaa.

Ihan paras hetki

On mahtavaa päästä uimaan heti kun jäät lähtevät. Yleensä tämä tapahtuu mökillä Saimaalla. Ensin tuli kamiinaan, sitten uimaan ja aamiaiskahville.

Ihan paras oivallus

Jos on uniongelmia, ei kannata keskittyä siihen nukkumiseen. Parempi on pitää itsensä mahdollisimman aktiivisena päivällä. Aamuvuoropäivinä otan aina päiväunet mieluiten ennen puoltapäivää. Liikuntakin auttaa – nykyään käyn kuntosalilla.

Ihan paras opetus

Ei kannata olla kauhean tosissaan itsensä kanssa. Eikä pidä yrittää hallita omaa elämäänsä, saatikka muiden. Parempi on kohdata elämä jonkinlaisena virtana: tässä sitä mennään ja yritetään uida siinä virrassa siihen suuntaan kuin se vie. Elämää ei voi estää tapahtumasta.

Ihan paras päivä

Kun aikoinaan tein Huomenta Suomea viitenä päivänä viikossa, kesäloman alku oli kuin koulun loppuminen potenssiin 10! Ei tarvinnut enää herätä aikaisin. Tässä vaiheessa kaikki muut ihmiset olivat jo ruskettuneita, mutta työporukkamme muistutti haudasta nousseita zombeja.

Ihan paras kaveri

Koirallani Sinillä on lyhyt perspektiivi tapahtumiin ja elämään. Jos menen vaikka kellariin ja tulen kohta takaisin, se ilahtuu siitä yhtä paljon kuin jos olisin ollut pari päivää poissa.

Ihan paras satsaus

Iso tablettikone lisää tiedonsaantia, helpottaa lukemista ja siinä on tavallaan kaikki aina mukana. Töitä voi tehdä vaikka sängyssä.

Paras...

Ruoka: Possunposket ja perunamuusi

Juoma: Olut

Maku: Kahvi

Tuoksu: Vasta leikattu ruoho

Matkakohde: Mökki

Kulkupeli: Taksi

Kännykkäsovellus: Bookbeat

Elokuva: Seitsemän samuraita

Keittiöväline: Espressokeitin

Tv-ohjelma: Pitääkö olla huolissaan?

Vaate: Shortsit

Kosmetiikkatuote: Kosteusvoide Artisti Slayer

Ravintola: Andrea

Jäätelö: Pistaasi

Herkku: Tumma suklaa

Kaupunki: Berliini

Vuodenaika: Kevätkesä

Huonekalu: Kasvilamppu

Kasvi: Chili

Aamupala: Kahvi ja keksi

Jälkiruoka: Suklaa

Arkiruoka: Uudet potut, rasvaton kala ja nokkoskastike

Mauste: Mustapippuri

Iltarutiini: Suihku

Julkaistu: 10.1.2020
Kommentoi »